Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Så du ikke mine øyne, da de ropte om hjelp?  

– Pappa lukter, han slår. Han er stygg med meg, når ingen andre forstår.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Har du meninger du ønsker å dele på TV2.no? Send oss ditt innlegg på tips@tv2.no og merk #2sitert

Du gikk forbi meg i dag, på vei hjem fra barnehagen. Så du ikke at jeg var redd? Luktet du ikke pappa da vi passerte deg, hans lukt vandrer nemlig med vinden, stram og uhyggelig? 

Nei, du gikk forbi.

Vi er hjemme, låser opp døren og går inn. Hører du det ikke nabo? Veggene er jo så tynne. Hører du ikke pappa brøle, og at flaskene dirrer som et klokkespill? 

Vi må en tur på butikken. Jeg går bak, pappa litt foran. Han smiler til alle rundt seg, snakker pent til damen bak kassen. Jeg tenker, hvorfor snakker ikke du pent til meg? Skjønner du det ikke du dame i kassen, ser du ikke mine mørke øyne som roper om hjelp? 

Nei, du sier takk for handelen og forsetter med ditt.

Dag blir til natt. Jeg legger meg selv i dag igjen. Pappa har sovnet, takk og lov for det. Jeg ligger her i sengen, den er kald. Sengetøyet er skittent, men jeg er for liten til å ta ansvar for slikt selv. Jeg vet ikke hva morgendagen bringer, men gleder meg til å komme i barnehagen.

Natt blir til dag. Vi er på vei til barnehagen. Her smiler far igjen, han sier riktige ting. Du min kjære voksen, som passer på meg i barnehagen. Du vet jeg forstår, jeg kjenner deg jo så godt. Du er glad i meg. Men hvorfor gjør du ikke noe da? Du ser at jeg trenger hjelp. Er du redd for hva du skal gjøre? Alt er bedre enn ingenting. 

Du gjør ingenting.

Han kommer, han går. Han smiler, han prater. Han lukter, han slår. Han er stygg med meg, når ingen andre forstår. 

Om bare noen hadde sett meg, i skyggen av han. Hvem som helst av de som vi passerer hver dag. Man kan ikke klandre de som ikke vet, men mange vet nok noe. 

Enten du er damen bak kassen, naboen i nr 54, forelder i barnehagen eller ansatt i barnehagen, lærer på skolen, treneren på fotballaget. 

Jeg trenger at du ser det jeg ikke kan vise.