Demonstranter angrep Saudi-Arabias ambassade i Teheran

Demonstranter gikk løs på Saudi-Arabias ambassade i Teheran i protest mot henrettelsen av en sjiamuslimsk skriftlærd.

Irans utenriksminister ber om ro etter at demonstranter lørdag angrep Saudi-Arabias ambassade i Teheran i protest mot henrettelsen av en sjiamuslimsk skriftlærd.

Demonstrantene brøt seg inn i ambassaden og startet branner før de ble stoppet og politiet ryddet bygningen, melder det iranske nyhetsbyrået ISNA.

Meldinger på sosiale medier viste demonstranter som brøt seg inn på den saudiarabiske ambassaden. De forsøkte å sette fyr på bygningen etter å ha vært samlet i demonstrasjoner etter at det ble kjent at Saudi-Arabia har henrettet den skriftlærde sjiamuslimen Nimr al-Nimr.

Utenriksdepartementet i Iran ber i en uttalelse demonstrantene om å respektere ambassadens eiendom, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Den sjiamuslimske skriftlærde sjeik Nimr al-Nimr ble dømt til døden i oktober 2014. Han var kjent som en kritiker av det saudiarabiske regimet og ble anklaget for oppvigleri fordi han støttet massedemonstrasjoner for økt politisk frihet som brøt ut øst i landet i 2011. Nimr ble dømt for å ha «hjulpet terrorister» og for å ha «gått til krig mot Allah».

Reaksjonene på henrettelsen var svært kraftige i Iran lørdag. Den høytstående ayatollaen Ahmad Khatami fordømte henrettelsen og sa at kongefamilien vil bli utslettet.

(©NTB)

 

 

Mer innhold fra TV 2