IMPONERTE: Kenneth Gangnes ble beste nordmann i nyttårshopprennet. FOTO: CHRISTOF STACHE /
IMPONERTE: Kenneth Gangnes ble beste nordmann i nyttårshopprennet. FOTO: CHRISTOF STACHE /

Gangnes ble andremann i nyttårshopprennet

– Det er en guttedrøm, sier Kenneth Gangnes til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Garmisch-Partenkirchen/Bergen (TV 2): Kenneth Gangnes imponerte stort og tok 2. plassen i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen fredag.

Kolbukameratene-hopperen landet på 132 meter i 1. omgang og var beste nordmann på 3. plass før finaleomgangen. Da landet han på solide 134 meter og klatret opp én plass til slutt.

Gangnes kunne likevel ikke stoppe suverene Peter Prevc, som tok en suveren seier i det andre rennet i Hoppuka. Sloveneren smalt til med hele 136 meter i finaleomgangen og var i en egen klasse.

Gangnes var likevel en svært godt fornøyd mann.

– Det har vært en syk dag. Jeg har hatt en veldig god følelse helt siden jeg kom her. Det har godt bra og det har egentlig bare blitt bedre og bedre. Da får jeg en veldig god belønning på slutten her, sier Gangnes til TV 2.

– Jeg står her i Garmisch og det er nyttårshopprennet. Det er ett av de mest prestisjefylte hopprennene som vi har i løpet av en sesong. Å være på pallen er en guttedrøm som går i oppfyllelse når du er med å prege slike hopprenn. Det er derfor du har lyst til å drive med dette, sier han.

Forfang nesten på pallen

Tyske Severin Freund – som vant det første Hoppuka-rennet – ble tredjemann, mens Johann André Forfang ble nummer fire.

Anders Fannemel endte på 7. plass, Andreas Stjernen ble nummer 15 og Daniel André Tande tok 30. plassen. 

Landslagssjef Alexander Stöckl var godt fornøyd med både Forfang, Fannemel og Gangnes, men synes det var ekstra stort at Gangnes sikret 2. plassen i det prestisjefulle hopprennet.

– Ja, absolutt. Det er stort, spesielt her på nyttårsrennet, som kanskje er ett av de største arrangementet vi har i skihopping. I alle fall på antall tilskuere. Det er fantastisk, sier Stöckl til TV 2.

– Når skjønte du det?

– Jeg så da Gangnes kjørte inn mot hoppet. Da visste jeg at posisjonen var bra så hvis han nå treffer nå så blir det et fantastisk hopp. Da kjørte han bare på og hoppet bakken ned. Det var stort, forklarer landslagssjefen.

Sterk norsk 1. omgang

Prevc slo for øvrig Freund i duellen og suste inn til en 1. plass etter 1. omgangen. Tyskeren ble dermed henvist til en 2. plass, 1,4 poeng bak sloveneren.

Det så lovende ut for de norske etter første omgang. Gangnes var beste norske på en tredjeplass da han landet på 132 meter. Rett bak Gangnes lå Fannemel som hoppet halvmeteren lenger, men gikk inn på plassen bak Gangnes.

Forfang leverte også i hoppbakken og lå på en 6. plass etter førsteomgang. Stjernen kom lå på 18. plass, mens Tande kom seg inn på en 29. plass.

Halvor Egner Granerud og Joachim Hauger kvalifiserte seg ikke til andreomgangen.