Slik ønsket verden 2016 velkommen 

Verden ønsket 2016 velkommen med champagne og fyrverkeri, men terrorfaren la en demper på feiringen mange steder. I Dubai gikk nyttårsrakettene til værs til tross for brann i et luksushotell to timer før midnatt.

I Brussel og Paris ble nyttårsfyrverkeriet avlyst på grunn av terrorfrykt, og i München gikk politiet en time før midnatt ut og advarte mot et mulig terrorangrep.

I London var 3000 politifolk utkommandert for å overse nyttårsfeiringen, som anslås å samle 100.000 mennesker.

I Dubai ble kvelden preget av den enorme skyskraperbrannen like ved stedet man skyter opp fyrverkeri. Myndighetene gikk tidlig ut å sa at feiringen ville fortsette som normalt. Om lag en million mennesker reiser til Dubai for å feire jul og nyttår.

Sydney er den storbyen som starter den globale nyttårsfeiringen, ti timer før det nye året ringes inn i Norge.

I området rundt Harbour Bridge og operahuset samlet over en million mennesker seg for å se det som av mange betegnes som verdens mest fantastiske fyrverkeri.

I år gikk sju tonn fyrverkeri i lufta i et fargesprakende show som varte i 12 minutter fra midnatt.

De aller første som gikk inn i 2016 var folk på den lille øya Samoa i Stillehavet, mens de siste som går inn i det nye året er amerikanerne.

I New York fylte rundt en million mennesker området rundt Times Square for å ønske det nye året velkommen klokken seks norsk tid.

Det skjedde under svært skjerpet sikkerhet. Mer enn 6000 politifolk, 500 flere enn i fjor, voktet New Yorks gater.

(NTB)