Tomine ble årets nyttårsbarn

Årets nyttårsbarn er jenta som kom til verden seks minutter over midnatt på St. Olavs hospital i Trondheim.

– Vi ble veldig overrasket over at vi fikk nyttårsbarnet, sier en strålende lykkelig mor, Tonje Westad til TV 2 fredag formiddag.

Hun avslører at den nye verdensborgeren skal få navnet Tomine. Den nyfødte jenta har to eldre brødre.

FIKK LILLESØSTER: Krisander (9) og Oliver (4) er stolte storebrødre. Her de sammen med pappa André Nilsen og hovedpersonen selv, Tomine. FOTO: HEIDI VENÆS / TV 2
FIKK LILLESØSTER: Krisander (9) og Oliver (4) er stolte storebrødre. Her de sammen med pappa André Nilsen og hovedpersonen selv, Tomine. FOTO: HEIDI VENÆS / TV 2

Far måtte ta en pause

Da TV 2 snakket med den nybakte moren, var far André Nilsen hjemme for å hvile.

– Mannfolk blir jo så slitne av slike fødsler, sier moren, som måtte vente i hele 23 timer fra vannet gikk til Tomine ble født.

– Terminen var 28. desember, så vi har gått og ventet hele jula, forteller hun.

Minuttstrid

Det var jordmor Anette Smogeli Rasmussen som fikk gleden av å ta imot årets førstefødte. Hvert år kommer drøyt 4000 barn til verden ved St. Olavs Hospital. Totalt fødes det rundt 60.000 barn i Norge i løpet av et år.

En ringerunde NTB gjorde til landets fødeavdelinger viste tidlig at det kunne bli snakk om en minuttstrid om hvem som faktisk ble årets nyttårsbarn. Landets største fødeavdeling, ved Ullevål i Oslo, opplyste at de tok imot en jente ti minutter over midnatt, men det skulle altså vise seg å ikke være nok til å stikke av med tittelen.

Nordlandssykehuset og sykehusene i Vestfold og Østfold er noen av de andre stedene hvor det ble født barn i løpet av årets første time.

(©NTB/TV 2)