Den internasjonalt anerkjente konsertpianisten Natalia Strelchenko (38) ble natt til søndag funnet hardt skadd i et hus utenfor Manchester i England.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • Fra utlandet: +47 915 02255
  • E-post: tips@tv2.no

Ambulansepersonell forsøkte å gjenopplive Strelchenko, som også er kjent under kunstnernavnet Natalia Strelle, men hun ble erklært død kort tid senere.

En 48 år gammel mann er pågrepet og varetektsfengslet, siktet for drap på småbarnsmoren, skriver Manchester Evening News.

ANERKJENT: Natalia Strelle var en internasjonalt anerkjent konsertpianist. Foto: Privat
ANERKJENT: Natalia Strelle var en internasjonalt anerkjent konsertpianist. Foto: Privat

En foreløpig obduksjonsrapport har konkludert med at hun døde som følge av omfattende hode- og nakkeskader.

Natalia Strelle er opprinnelig russisk, men har bodd i Norge i bortimot 15 år. Hun har spilt på kjente konsertarenaer for klassisk musikk over hele verden, deriblant Carnegie Hall i New York og Wigmore Hall i London.

Hun har bodd utenfor Manchester i minst de siste to årene etter at hun ble ansatt som kunstnerisk leder ved Menestrelles Internasjonale Musikk-akademi i Storbritannia.

Ifølge konsertkalenderen skulle Strelle avholdt flere konserter i Norge senere i år, samt i Frankrike og Storbritannia.

Naboer sjokkerte vitner

Naboer i Manchester er sjokkert over nyheten om at hun er død og at det er åpnet drapsetterforskning, skriver Manchester Evening News.

– Jeg hørte bråk like før klokken ett på natten og hørte så en kvinne skrike. Jeg tror hun gikk fra dør til dør for å få hjelp, sier en kvinne til avisen.

– Vi hørte en person jamre i timevis. Det var forferdelig. Så kom en ambulanse. jeg så de tok en kvinne med seg til sykehus, hun så veldig hardt skadd ut, sier Juliana Hulse til avisen.

Utdannet i Oslo

Ifølge hennes egen biografi debuterte Strelle i en alder av 12 år sammen med St. Petersburg symfoni-orkester.

Hun er utdannet i St. Petersburg og Norges musikkhøgskole i Oslo.

LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK