TO FAVORITTER: Petter Northug  og Martin Johnsrud Sundby er blant de største favorittene før Tour de Ski. Northug håper å gå sine beste løp for sesongen i Touren.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TO FAVORITTER: Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby er blant de største favorittene før Tour de Ski. Northug håper å gå sine beste løp for sesongen i Touren.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Northug: – Sundby ser på Tour de Ski som «walk in the park»

Men Petter Northug lover å gi verdenscuplederen hard kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug var i strålende humør før lagpresentasjonen i Lenzerheide. Gullgrossisten fra Falun-VM er ikke bekymret for formen, til tross for at han ble slått med nesten fire minutter av Martin Johnsrud Sundby i Toblach like før jul.

Da ble Northug nummer 56, slått av løpere som japanske Akira Lenting, estiske Raido Rankel og hviterussiske Jurij Astapenka.

– Jeg er ikke bekymret for det som skjedde i Toblach. Jeg er sikker på at jeg på en god dag vil være nærmere enn jeg var på Lillehammer. Så får vi se om jeg tar feil eller om Martin går enda fortere, sier Northug.

Tror Sundby kan gjøre Touren kjedelig
Northug er rask med å utrope Martin Johnsrud Sundby til favoritt.

– Jeg tror han ser på Tour de Ski som walk in the park, smiler mosbyggen.

Han tror Tour de Ski fort kan bli en reprise av fjoråret.

– Det blir nok litt den samme historien som i fjor. Sundby kan gjøre Tour de Ski kjedelig. Det er opp til oss andre å gjøre den spennende. Det er nok litt mer uforutsigbart enn Grevinnen og hovmesteren, humrer Northug.

– Jeg må innfinne meg med at jeg er en outsider, men jeg er klar for å gå mine beste løp i vinter i Tour de Ski, legger han til.

Tror ikke på sykdomsbløff
Sundby har slitt med luftveisproblemer i romjulen. Northug tror ikke Sundby bløffer om sykdommen.

– Hvis han sier at han har vært syk, har han sikkert vært syk. Det blir alltid mange spekulasjoner, men de er skapt av media. Jeg tror Sundby er i bra form. Jeg håper at han er klar for Tour de Ski. Om han er småsyk i helgen kan det kanskje bli litt spennende. Kanskje han får et løft av å være roligere i noen dager, sier Northug. 

29-åringen har ingen voldsomme nyttårsforsetter. Sportslig suksess i Tour de Ski er det han tenker mest på.

– Jeg drømmer om å få en god start i Touren. Vi får håpe at drømmen ikke eskalerer og at jeg holder meg på jorden, smiler Northug.