Nye Volvo XC90 har blitt akkurat den suksessen Volvo håpet på – og drømte om.  Her på broom står den for årets to mest leste biltester.
Nye Volvo XC90 har blitt akkurat den suksessen Volvo håpet på – og drømte om.  Her på broom står den for årets to mest leste biltester.

Denne bilen var vi aller mest nysgjerrig på i år 

Her ble det attpåtil dobbeltseier.

Enten du skal kjøpe bil, bare vil holde deg orientert - eller rett og slett vil drømme deg litt bort: Biltester er noe veldig mange av oss kaster seg over, og leser.

I året som har gått, har vi testet en rekke biler her på broom.no. Nå har vi sett nærmere på hvilke tester som har blitt lest flest ganger, og ut fra det laget vår egen Topp 5: Altså de mest populære biltestene hos oss i 2015.

Stor bilnyhet 

Og her det overhodet ingen tvil. En bil utmerker seg helt suverent, og tar både førsteplass og andreplass blant de mest leste biltestene.

Vi snakker om en av årets store bilnyheter og en bil som har solgt veldig bra her hjemme, nemlig nye Volvo XC90. Vi har testet den ved flere anledninger, og hver gang har vi sett at dette er en bil svært mange er nysgjerrig på, og vil vite mer om. 

Årets suverent mest leste biltest her på Broom er den vi gjorde på T6-utgaven av XC90. Da snakker vi bensinmotor og 340 hestekrefter. Prislapp på testbilen: Nesten 1,3 millioner kroner. Her er litt av konklusjonen til Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen etter endt test: 

– Forbasket bra bil

Det er ikke rart at det kommer til å myldre av XC90 i Norge, til tross for at de i snitt sikkert vil koste rundt en million kroner. Det er nemlig en forbasket bra bil. Volvo har mange trofaste XC90-kunder som har sittet på gjerdet og ventet på denne bilen, mens sparekontoen har fetet seg opp.

Vegard testet XC90 med en gang den hadde kommet til Norge. Men kollega Benny Christensen var enda tidligere ute. Han var en av dem som var invitert til verdenslanseringen i Spania. Benny kjørte der D5-utgaven, med dieselmotor og 225 hestekrefter. Og også han lot seg imponere:

Klikk her for å lese XC90-testen

Terningkast seks

Volvo har laget en bil som passer for sine kunder og sin målgruppe og det har de gjort det på en aldeles utmerket måte.

Her finner man innovativ nytenkning smeltet sammen med lange, stolte og solide Volvo-tradisjoner. Bilen er en fulltreffer.

Perfekt er den ikke (ingen biler er vel det), men totalinntrykket er veldig sterkt. Det kan ikke bli noe annet en sekser på terningen her.

Volvo har også fått mye skryt for XC90-interiøret.
Volvo har også fått mye skryt for XC90-interiøret.

... og her kan du leste den nest mest leste XC90-testen

Ny favoritt i klassen

Den tredje mest leste biltesten i 2015 er en annen bil som mange har vært nysgjerrige på. Vi snakker BMWs minste SUV, som nå kommer i ny utgave og har blitt betydelig større.

Nye X1 har vokst seg opp mot familiebil-klassen, og er dermed også aktuell for langt flere enn første generasjon var. Også her endte vi på terningkast seks:

Vi har fått en ny favoritt i denne klassen. X1 har alltid kjørt bra, men vi synes ikke designet har sittet helt. I tillegg var plassen heller dårlig. Begge deler er tatt hånd om i generasjon to. Nå ser den skikkelig bra ut, byr på flere praktisk løsninger enn før – og dessuten kjører den enda bedre enn tidligere.

Siden prisen holder seg relativt stabilt, betyr det at du får en hel del mer bil- og plass for pengene enn før. I tillegg byr den på klasseledende kjøreegenskaper på vanlig vei.

Andre generasjon BMW X1 har vokst seg mye større.
Andre generasjon BMW X1 har vokst seg mye større.

Klikk her for å lese testen av nye BMW X1

Passat i vinden

En folkelig bil tar fjerdeplassen blant de mest leste biltestene. Vi snakker en annen stor nyhet, nemlig Volkswagen Passat som kom i helt ny utgave på tampen av fjoråret.

Den har blitt en stor salgssuksess allerede, og det overrasker ikke bilekspert Benny som testet den tidlig: 

Vi tror Passatvinden vil oppleves som motvind for konkurrentene. Denne bilen setter nemlig ny standard i klassen. Her er VW klart nærmere Mercedes - enn for eksempel Mazda og Toyota.

Foruten imponerende plass, lavt støynivå, bedre kjøreegenskaper, lavt forbruk og lekkert design, kan du nå også fråtse i utstyr som gjør kjøringen både sikrere og mer komfortabel.

VW Passat er igjen bestselgeren i sin klasse.
VW Passat er igjen bestselgeren i sin klasse.

Passat-testen finner du her:

Mye bil for pengene 

På femteplass finner vi en annen stor og folkelig bilnyhet: Nemlig Ford Mondeo. Den har vi testet ved flere anledninger i året som gikk, den mest leste av Mondeo-testene våre er kanskje litt overraskende den av hybrid-utgaven.

Det er en bil som har mange sterke sider, ikke minst er den svært aggressivt priset. Her får du rett og slett veldig mye bil for pengene, hvis du er villig til å leve med at Ford har tatt noen snarveier underveis i utviklingen. Dette skriver vi i konklusjonen: 

Mondeo Hybrid har noen store styrker – og tilsvarende svakheter. Du skal lete lenge etter en mer komfortabel bil på denne siden av en halv million kroner, sannsynligvis vil du lete forgjeves.

Denne bilen gir rett og slett eksklusiv storbilfølelse ute på landevei og motorvei. Samtidig er kjøreegenskapene passe inspirerende og hvassere enn på de fleste konkurrentene. God støydemping er også med på å understreke dette.

Klikk her for å lese testen av Mondeo hybrid

Dette er hybridutgaven av Ford Mondeo.
Dette er hybridutgaven av Ford Mondeo.

LES OGSÅ: Her var det klart for tidenes familie-duell