FYRER LØS: El-Hadji Diouf fyrer løs mot både tidligere med- og motspillere. Her fra tiden som Blackburn-spiller. FOTO: TIM HALES /
FYRER LØS: El-Hadji Diouf fyrer løs mot både tidligere med- og motspillere. Her fra tiden som Blackburn-spiller. FOTO: TIM HALES /

Diouf slakter Liverpool-helter: – Gerrard brydde seg ikke om laget

...mens Jamie Carragher blir omtalt som «ubrukelig».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

El-Hadji Diouf er en av Premier League-historiens mest kontroversielle spillere.

Den tidligere Liverpool-, Bolton-, Sunderland- og Blackburn-spilleren har vært involvert i flere spytteepisoder, blitt anklaget for rasisme og notert seg for noen uheldige håndbevegelser mot fansen.

Nå har senegaleseren nok en gang havnet i kontroverser.

Diouf kom til Liverpool i 2002 for over 100 millioner kroner, men etter kun seks scoringer på 79 kamper forlot han Anfield i 2005.

I et intervju med franske So Foot fyrer 34-åringen løs mot noen av Merseyside-klubbens aller største legender.

– Steven Gerrard er en stor klubbspiller, men en egoist. Han brydde seg ikke om Liverpool vant – alt som betydde noe for ham var å komme på scoringslisten, sier Diouf.

Diouf og Gerrard har aldri vært spesielt gode venner. Gerrard skrev i sin selvbiografi at han har «null respekt» for Diouf, mens senegaleseren blant annet har anklaget den tidligere Liverpool-kapteinen for rasisme.

Det er ikke bare Gerrard som får gjennomgå i intervjuet. Også Jamie Carragher får passet sitt påskrevet av El Hadji Diouf.

– Er det én person jeg minst hadde hatt lyst å tilbringe julen med, så er det Jamie Carragher. Jeg hater ham. Han var den største kalkunen jeg har sett på en bane. Jeg synes han var ubrukelig, sier Diouf.

I tillegg til Carragher og Gerrard, deler den frittalende 34-åringen ut noen verbale knyttneveslag i retning Neil Lennon.

Diouf møtte den nåværende Bolton-manageren blant annet i UEFA Cup-kvartfinalen i 2003. Sitatene fra Diouf er mildt sagt oppsiktsvekkende.

– Jeg kjente ikke Neil Lennon, men så ansiktet hans og hatet han alltid. Han var i Celtic og jeg var i Rangers, og de to klubbene var i krig med hverandre.

– Lennon er et kukhode, og jeg har aldri likt ham, sier Diouf, og legger til:

– På slutten av kampen mellom Liverpool og Celtic i FA-cupen spurte han om trøyen min, men jeg ga den aldri til ham. Jeg ville ikke ha gitt den til ham i dag heller.