Oilers ydmyket Lørenskog i toppoppgjøret da dommeren taklet Lørenskog-spiller

Mens Kongsvinger slo Vålerenga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørenskog kunne med seier over Stavanger Oilers ta over tabelltoppen i Get-ligaen, men et hjemmelag som ville revansjere tapet mot Vålerenga for to dager siden ydmyket tabelltoeren i DNB-arena.

James Sixsmith ga Lørenskog et ørlite håp med sin 2-3-scoring i starten av den andre perioden, men så sa hjemmelaget takk for følget.

Lørenskog fikk to mann utvist, og det utnyttet Stavanger til det fulle. Først noterte Dan Kissel seg for sitt andre, før Tommy Kristiansen la på til 5-2 før Lørenskog var fulltallige.

Taklet av dommeren
Og da ting ikke så ut til å kunne bli verre for tabelltoeren, ble Tony Romano taklet av den ene dommeren bak buret til Jeff Jakaitis. En fri Matthias Trettenes serverte Kristian Forsberg til hjemmelagets sjette for kvelden.

En tydelig rasende Romano svarte med å knekke kølla og pådra seg en ti minutters utvisning.

Da Oilers viste at de ikke bare kan score i overtall ble toppoppgjøret til en utklassingsseier. 7-2 ble resultatet i kampen der Stavanger befestet sin posisjon på toppen av tabellen.

God midtperiode
Det tok bare knappe tre minutter før hjemmelaget var i ledelsen mot Lørenskog. Tommy Kristiansen sendte i vei en suser mot mål. Der ventet Dan Kissel, som via keeper Jeff Jakaitis og Villiam Strøm sendte Oilers i ledelsen.

Tony Romano svarte for bortelaget, men etter to raske scoringer av Christian Dahl-Andersen og Josh Soares sto det 3-1 etter første periode.

James Sixsmith ga Lørenskog ny giv med sin 2-3-scoring, men da både Sebastian Johansen og Magnus Brekke Henriksen måtte gå og sette seg samtidig, var Stavanger nådeløse. Dan Kissel og Tommy Kristiansen scoret før de to Lørenskog-spillerne var tilbake på isen.

Og da Romano ble tatt ut av dommeren fikk Forsberg en enkel jobb med å sette inn 6-2.
Forsberg ga seg heller ikke der. I den tredje perioden scoret nemlig 29-åringen sitt andre og kampens siste mål i 7-2-seieren.

Svakt Vålerenga
Mens Stavanger Oilers tok seg sammen etter tapet mot Vålerenga for to dager siden, gikk det motsatt veg for Oslo-laget da de møtte tabelljumbo Kongsvinger på bortebane.
Iskrigerne fikk det ikke til å sitte i Kongsvinger Ishall, og hjemmelaget gikk fortjent opp til 1-0 ved Sebastian Benker femti sekunder før slutt i den første perioden.

Og da Vålerenga tok ut keeper mot slutten av den tredje perioden, scoret Benker sitt andre i åpent mål.

Kongsvinger vant 2-0 over Vålerenga.

Lillehammer knuste Sparta
Sparta Sarpsborg kunne knappe innpå Lørenskog mot bunnlaget Lillehammer. Men et friskt hjemmelaget ville det annerledes.

To mål av franske Nicolas Ritz gjorde at Lillehammer ledet 2-0 før starten på den andre perioden. Patrick Bovim reduserte raskt etter pausen, men i overtall la Lillehammers Endre Medby på til 3-1.

I den siste perioden viste Lillehammer at de hadde mest lyst til å vinne. Joachim Jensen og Kristoffer Jonsson sikret en 5-1-seier til Mjøs-laget.

Storhamar måtte slite
Storhamar tok ledelsen 2-0 mot Manglerud Star før halvspilt første periode, men så våknet hjemmelaget.

Rasmus Ahlholm reduserte, før Bryce Reddick utlignet til 2-2 i den tredje perioden.
Men Hamar-laget svarte umiddelbart. Jacob Berglund satte inn 3-2.

Da Manglerud tok ut keeper sikret Eirik Skadsdammen 4-2 til Storhamar.

Comeback i Stjernehallen
Stjernen sto kun med en hjemmeseier før møtet med Frisk Asker i Stjernehallen, og det tok ikke mer enn 46 sekunder før bortelaget var i føringen etter scoring av Thomas Vælkve Olsen.

Det så helsvart ut da Mats Henriksen la på til 2-0 fem minutter senere, men hjemmelaget ga seg ikke.

Først scoret Rasmus Ericsson i midtperioden, før samme mann utlignet til 2-2 i den tredje perioden.

Flere mål ble det ikke i den sisteperioden, og dermed var det duket for overtid. Der var Stjernen sterkest. Med fire mot fem banket David Hallström inn seiersmålet til 3-2.