SIKRET NY POKAL: Larvik hadde god kontroll på Glassverket onsdag.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SIKRET NY POKAL: Larvik hadde god kontroll på Glassverket onsdag.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Larvik tok sitt åttende strake cupgull

– Det var deilig å ha en kontrollert kamp igjen, sier Nora Mørk til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Glassverket - Larvik 19-28:

Nadderud Arena/Bergen (TV 2): Larvik hadde som forventet full kontroll og vant onsdagens cupfinale etter 28-19-seier over Glassverket.

Dermed sikret Larvik seg sitt åttende strake cupgull siden 2008/09-sesongen, og det 16. totalt i historien.

Mørk: – Tøft å begynne igjen

Nora Mørk var svært lettet over at seieren ble såpass kontrollert. Spesielt ettersom hun var med og sikret Norge er hardt tilkjempet VM-gull før jul.

– Det er jeg veldig glad for. Jeg spilte nok av jevne og tette kamper i desember. Det får holde. Det var deilig å ha en kontrollert kamp, sier hun til TV 2 med et smil.

Mørk innrømmer likevel at hun kjente det tøffe VM-programmet i kroppen.

– Jeg har vært ganske sliten etter jeg kom hjem, og jeg kjente at cupfinalen kanskje kom litt tidlig. Men med en gang dommeren blåste i gang, så kom det litt av seg selv. Jeg synes vi gjorde en solid 1. omgang, og da var det greit. Men det var ganske tøft å begynne på igjen, sier hun.

Lagvenninne Amanda Kurtovic var også svært glad etter den overbevisende seieren.

– Det er utrolig deilig å vinne med dette laget. Det er fantastisk, og jeg følte vi hadde kontroll hele veien. Det var ikke noen tvil, sier Larviks Amanda Kurtovic til TV 2.

Og får støtte av veteranen Gro Hammerseng-Edin.

– Det føles fantastisk. Det er alltid spesielt med en cupfinale. Det var også spennende, for mange av jentene våre har vært ute og spilt store kamper den siste tiden. Vi var derfor litt usikre på hvor vi stod. Jeg ble veldig glad over at vi gjorde den 1. omgangen vi gjorde, og beviser at vi er det beste laget, sier hun til TV 2.

Ledet med åtte mål til pause

Og den gode 1. omgangen var også der Larvik langt på vei sikret seg seieren. De første fem minuttene av kampen var riktignok forholdsvis jevne, men etter det fosset Larvik fra sin motstander fra Drammen.

Til pause ledet vestfoldingene med 16-8.

Etter hvilen kjempet Glassverket seg mer inn i kampen, men Larvik hadde selvsagt kontroll hele veien. Det nærmeste Glassverket kom var seks mål bak, men trener Kenneth Gabrielsen var likevel brukbart fornøyd.

– Det at vi ikke taper med tosifret er greit, spesielt ettersom vi lå under med åtte til pause, sier han til Eurosport Norge.

Hammerseng-Edin skulle helst sett at Larvik var enda bedre etter pause.

– Jeg synes 1. omgangen var veldig god begge veier. Da hadde vi kampen i vår hule hånd. Så sank kanskje konsentrasjonen vår litt i 2. omgang. Men det var aldri noen tvil om at det var vi som vant. Det var litt variert kvalitet i 2. omgang, men jeg velger å tenke mest på en veldig god 1. omgang, sier hun med et smil.

«Karo» med gull nummer ti

For Karoline Dyhre Breivang ble cuptriumfen ekstra spesiell, ettersom det var hennes 10. cupgull. 

– Det er veldig gøy. NM-gull er ett av målene våre før hver sesong, og det er fortsatt like stas å få det. Det er lenge siden vi har spilt sammen, og det er veldig godt å få alle VM-spillerne tilbake igjen, sier hun til TV 2.

Veteranen la opp på landslaget tidligere i år, og var følgelig ikke med – for første gang på mange år – da Norge sikret VM-gull i Danmark. 

– Det var uvant å gå så lenge uten kamper (i desember), så jeg har gledet meg veldig til denne kampen. Jeg hadde mye energi og det var gøy å spille for en fullsatt hall igjen, sier Dyhre Breivang. 

På spørsmål om hvorfor Larvik bare fortsetter å vinne og vinne i norsk kvinnehåndball, har «Karo» følgende forklaring:

– Vi setter oss høye mål og vi er nøyaktige i alt vi driver med, både på trening og inn mot kamper. Vi tar alle på alvor og vi vet at hvis vi slipper oss ned på 80 prosent, så kan hvem som helst slå oss. Men det er nøyaktigheten i treningsarbeidet hver eneste dag som er nøkkelen, sier Dyhre Breivang.