JULEKORT: Safyre Terry fikk julekort fra president Obama som hun her viser fram på sin egen Facebook-profil.
JULEKORT: Safyre Terry fikk julekort fra president Obama som hun her viser fram på sin egen Facebook-profil.

Brannskadde Terry (8) ønsket seg julekort i posten – fikk tidenes overraskelse

Safyre Terry ønsket seg julekort i posten. Nå har hun fått over én million kort, inkludert hilsener fra Katy Perry, president Obama og Beyoncé.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brannskadde Safyre Terry (8) ønsket seg julekort for å lage et juletre av kort til årets høytid.

Ønsket hennes gikk viralt på internett, og den lille jenta fra Rotterdam i New York, har nå mottatt over én million julekort, inkludert kort fra det hvite hus, Beyoncé og sist men ikke minst fra sitt store idol, Katy Perry.

Katy Perry sendte både kort og julegaver til den brannskadde åtteåringen.
Katy Perry sendte både kort og julegaver til den brannskadde åtteåringen.

Så ikke kortet før etter jul

Kortet fra Katy Perry ble ikke oppdaget før andre juledag, for det hadde rett og slett druknet i alle de andre kortene Terry hadde fått. Men nå er åtteåringen i ekstase etter å ha oppdaget kortet fra popstjernen.

«Safyre, jeg hørte om ditt juleønske og jeg er så beæret over at du har reservert toppen av juletreet for meg! Jeg håper du har en fabelaktiv jul og et godt nytt år. Jeg vil tenke på deg i julen, spesielle jente» skriver den Grammy-nominerte sangeren til Terry ifølge Daily news.

Sendte med julegave

Popstjernen sendte ikke bare et kort til den lille jenta. Med forsendelsen sendte stjernen også en julegave som inneholdt DVD med konsertopptak fra sin Prismatic world tour, en ryggsekk, et iPhone cover, en kopi av dokumentaren «Katy Perry: Part of me» og en veske formet som en svart katt.

Brannskadd

Safyre Terry ble brannskadd i ansiktet og på kroppen og måtte amputere en arm etter at hun i 2013 mistet både faren sin og sine yngre søsken i en husbrann. Hun har i det siste bodd hos sin tante og onkel.

Det var en venn av familien som lagde en Facebook-post hvor hun fortalte om Terrys ønske om julekort, og det er denne meldingen som er grunnen til at folk fra hele verden har sendt julekort og gaver til den brannskadde jenta.

Blant annet har hun fått en tur til Disney-parkene i Florida, en 3D-printet hånd, og over 400.000 dollar, rundt 3,5 millioner kroner fra et innsamlings-nettsted.

Hun har også fått en boomerang fra Australia, et kort med japanske yen fra Japan, en Koala-bamase fra Australia, utklipp fra en avis om henne selv fra Tyskland og en ramme med kaligrafi fra Kina. 

Gir tilbake

Etter å ha blitt overøst med kort og gaver gir nå åtteåringen ting tilbake til andre som har det vanskelig.

Safyre og noen av de frivillige som har hjulpet henne i den vanskelige tiden etter brannen, skal nå gi videre flere av gavene jenta har fått, til hjemløse og voldsutsatte barn, sier Terrys tante, Liz Dodler i følge Daily News.

Sykehuset hvor Terry har blitt behandlet på etter brannen vil også få en del av gavene.

– Vi ønsker at andre barn også kan føle den samme glede som Safyre nå føler, sier Dodler.