– Når spillerne leverer slik, har jeg ingen grunn til å trekke meg

...og Louis van Gaal får støtte av TV 2s Premier League-studio.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-sjef Louis van Gaal har vært under et enormt press den siste tiden.

Se van Gaals reaksjoner etter Chelsea-kampen i videovinduet øverst i saken!

Etter tapet for Stoke på 2. juledag var det mange som mente at storkampen mot Chelsea ville være nederlenderens siste på Old Trafford om det ikke ble tre poeng.

Hovedpersonen selv uttalte etter kampen at han nødvendigvis ikke vil vente til han fikk sparken, og ifølge engelske medier skal van Gaal selv ha tilbudt å trekke seg i etterkant av 0-2-tapet på Britannia.

– Når spillerne leverer som dette, har jeg ingen grunn til å trekke meg

Men til tross for at det heller ikke ble tre poeng mot Chelsea - Uniteds sjette strake uten i ligasammenheng - var tonen en helt annen fra 64-åringen da han møtte pressen etter kampslutt.

– Når spillerne mine leverer slike prestasjoner, er det ingen grunn til at jeg skal gi meg. Det er kanskje det media vil - men jeg kommer ikke til å gjøre det, sa van Gaal etter kampslutt.

– Så du kommer til å bli og kjempe videre som Manchester United-manager?

– Jeg har en kontrakt. Det handler ikke om å bli værende, men å fullføre kontrakten min her. 

– Men du har jo allerede blitt avskrevet?

– Hvor mange ganger skal du stille meg disse spørsmålene?

– Så det er ikke over?

– Hør her. Det er ikke første gang jeg har stilt spørsmålstegn ved stillingen min på en pressekonferanse. Jeg har hatt mange tøffe førstesesonger, hvor fansen har buet og skreket. Så vant jeg troféer, og da stoppet det. Her er det fortsatt folk som applauderer, og det forstår jeg etter prestasjoner som i dag.

– Han har et veldig godt poeng

I TV 2s Premier League-studio hadde Thomas Myhre full forståelse for van Gaals uttalelser.

– Jeg synes han har et veldig godt poeng. Det var ikke én mann i rød trøye ute på den banen som ikke spilte for manageren sin. Så på bakgrunn av hans og spillernes opplevelse, er det ikke rart han sier det han gjør.

– Det var små marginer som skilte i dag, men de har ikke marginene med seg. Det er typisk lag i motgang. Fortsetter de som dette, kommer det garantert til å snu, fortsatte Myhre.

TV 2s Premier League-kommentator Simen Stamsø Møller mener at van Gaals utvalgte endelig viste litt av det som gjorde at de toppen tabellen tidligere i sesongen.

– Spillerne har prøvd å utføre planen hans i tidligere kamper, men det har vært enten for mange skader eller underpresterende spillere i samme kamp. De har prøvd å spille fotballen van Gaal ønsker, men det har ikke funket. I dag gjorde det det, sa Møller.

– Folk tror at en manager blir dårligere på én måned

Møller mener verken nederlenderen bør trekke seg eller at United bør fjerne ham.

– Hva er alternativet? Han representerer stabilitet som type. Mange kaller det kjedelig, jeg vil heller si at han er en manager som får inn ro og orden. Det er jobben hans, og det har han gjort. Det er spillerne som ikke har prestert. Folk tror at en manager plutselig blir dårlig på én måned - det kan jeg ikke se for meg er tilfellet.

– Jeg synes de bør beholde ham iallefall ut sesongen så lenge ikke krisen er større. De er ute av Champions League - sånn er det bare, og det må de akseptere. Jeg er sikker på at van Gaal er en kul fyr å ha med å gjøre når det går bra, avsluttet Møller.