Kontroversiell dommeravgjørelse da Stoke vant sjumålsthriller

Mark Clattenburg ombestemte seg og ga Stoke avgjørende straffespark på overtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Everton - Stoke 3-4

Da publikum på Goodison Park trodde de hadde fått servert nok dramatikk for en kveld, bestemte Mark Clattenburg seg for å gi de mer. 

Se situasjonen samt resten av høydepunktene i videovinduet øverst!

For da John Stones taklet Marko Arnautovic i egen boks på stillingen 3-3 i kampens siste ordinære spilleminutt, pekte dommer Mark Clattenburg først på femmeteren.

Så ombestemte han seg - og pekte på straffemerket.

Everton-spillerne protesterte heftig og flokket seg rundt Clattenburg, men til ingen nytte. Joselu ga på sin side dommeren en skikkelig bamseklem etter avgjørelsen.

Straffen satte Arnautovic selv i nettet, og sørget for at Stoke stakk av med alle poengene etter en svært underholdende kamp.

– At han tar feil avgjørelse så sent i kampen gjør meg forbannet

Everton-manager Roberto Martinez var naturligvis ikke veldig begeistret like etter kampslutt.

– Det er veldig tøft å svelge, av flere grunner. Spesielt dommeravgjørelsen i slutten. Så sent i kampen skal du være veldig sikker - på reprisen mener jeg John (Stones) er på ball i tillegg til at Arnautovic ikke har mulighet til å nå den.

Martinez mente Clattenburg ikke lå på samme linje gjennom kampen. 

– I første omgang blir Seamus Coleman hektet av en Stoke-forsvarer inne i feltet, men får ingenting. Det er hardt å svelge når du ser hva som skjer med Arnautovic. At han tar en feil avgjørelse så sent i kampen gjør meg forbannet, sier Martinez.

Historiske Lukaku

Det ble tidlig klart at det ikke ville bli noen søvndyssende affære på Goodison Park. Spillet bølget frem og tilbake før Bojan, Arnautovic og Shaqiri skrudde på turboen. Bojan parkerte John Stones i en løpsduell før han fant Arnautovic inne i feltet. Østerrikeren flikket lekkert videre til Shaqiri, som kunne skli inn 1-0 fra kort hold.

Men det er ikke bare Shaqiri det vil bli snakket om etter oppgjøret på Goodison Park. For fem minutter etter at sveitseren sendte Stoke i ledelsen, scoret Romelu Lukaku - som første Everton-spiller i historien - i sin femte strake kamp på Goodison Park. 

Belgieren balanserte hårfint på offsidegrensa da han ble spilt gjennom av James McCarthy, og hamret inn utligningen bak Jack Butland. Målet var belgierens 14. i ligaen - - ett bak toppscorer Jamie Vardy.

Vanvittig Shaqiri-scoring før Lukaku slo til igjen

Etter dette roet kampen seg noe, og lagene så ut til å gå i garderoben på 1-1 - helt til Shaqiri slo til igjen.

Bojan slo en strøken crosser, og fra kanten av sekstenmeteren lobbet sveitseren - på halvspretten - ballen i en vakker bue helt oppe i hjørnet bak en forfjamset Tim Howard.

Starten på den andre omgangen var nokså rolig - helt frem til timen var passert. Tom Cleverley fant Lukaku i bakrom, som i duell med Stoke-stopperne viste frem både fysikk og teknikk fra øverste hylle og smalt inn 2-2.

Dramatisk dommeravgjørelse avgjorde

Innbytter Steven Naismith var nære på å sette inn 3-2 minutter senere, men det skulle ikke gå lang tid før en annen innbytter kunne glede de fremmøtte på Goodison Park. Ross Barkley spilte vegg med Lukaku og fant Gerard Deulofeu som fra kort hold kunne bredside ballen i nettet.

Men Stoke hadde også innbyttere som ville gjøre en forskjell. Arnautovic slo et knallhardt innlegg som endte opp hos Joselu, som hamret inn 3-3.

I kampens siste minutt kom det som sannsynligvis vil være en av årets mest omdiskuterte dommeravgjørelser. John Stones taklet Arnautovic, og etter å ha først pekt på femmeteren ombestemte Mark Clattenburg og pekte på straffemerket. Arnautovic satte selv straffen i mål, og sørget for at Stoke kunne dra hjem med 4-3-seier.

Slik startet lagene:

Everton: Howard - Coleman, Stones, Funes Mori, Galloway - McCarthy, Barry - Koné, Barkley, Deulofeu - Lukaku

Stoke: Butland - Johnson, Shawcross, Wollscheid, Pieters - Whelan, Cameron - Shaqiri, Afellay, Arnautovic - Bojan