United pepet av banen etter sjette strake ligakamp uten seier

Keeperoppvisning i begge ender da Manchester United og Chelsea delte poengene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United - Chelsea 0-0

Storkampen mellom Manchester United og Chelsea hadde på forhånd blitt døpt krigen «ingen hadde råd til å tape».

Og slik endte det også. Men det manglet ikke på målsjanser på Old Trafford. Problemet var bare at David de Gea og Thibaut Courtois var i praktslag i hver sin ende av banen.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken!

For to av verdens beste keepere drev sine motstandere til vanvidd i toppkampen. De Gea hindret både John Terry, Pedro og Cesar Azpilicueta på mesterlig vis, mens Courtois gjorde livet surt for blant andre Wayne Rooney og spesielt Ander Herrera.

I det som kanskje var kampens største mulighet var det derimot intet behov for noe keeper - Nemanja Matic fikk en hel banehalvdel å boltre seg på, men blåste ballen over.

Like før slutt fikk Rooney muligheten til å avgjøre, men United-kapteinen traff heller ikke innenfor stengene. 

Dermed måtte de røde gå i garderoben uten tre poeng for sjette gang på rad i ligasammenheng - og publikum viste sin misnøye ved å bue på sine egne.

Snytt for to straffespark?

I løpet av åtte minutter i den andre omgangen ble det ropt på to straffespark blant United-fansen. Først var det Willian som på klønete vis la ballen opp i sin egen hånd.

– Det er straffespark. Det er klønete det han gjør, og ballen har ikke så stor fart - det gjør at jeg mener det er straffespark, sa TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller i studio.

Thomas Myhre var ikke enig. 

– Det er keitete, men det er ikke noe som påvirker spillet. Han er uheldig, og jeg vet at det er mange United-fans som ikke er enige med meg, sa den tidligere landslagskeeperen.

Like etterpå var Cesar Azpilicueta på etterskudd i en duell med Juan Mata.

– Den er vanskeligere å bedømme for dommeren. Jeg klarer ikke helt å avgjøre om han toucher ballen før han er borti Mata, sa Møller.

– Begge er på ballen, og ser hvor den går. Ja, han kommer borti etterpå, men jeg synes heller ikke den kvalifiserer til noe straffespark, sa Myhre.

To kjempesjanser før fem spilte minutter

For før fem minutter var spilt hadde begge lag hatt hver sin kjempesjanse på Old Trafford.

Juan Mata banket til etter to minutter, og skuddet smalt i tverrliggeren for den tidligere Chelsea-spilleren.

Tre minutter senere raget John Terry høyest på et hjørnespark, og kun et tigersprang fra David de Gea hindret baklengs.

United fortsatte å kjøre på

Kampen fortsatte å bølge frem og tilbake, men United tok etter hvert mer og mer over.

Etter kvarteret var det Anthony Martials tur til å treffe metallet. Franskmannen dro seg inn i banen og smalt ballen på innsiden av stolpen bak Thibaut Courtois.

Og Chelseas sisteskanse måtte i aksjon på ny etter halvtimen da Wayne Rooney fyrte av en kanon fra 25 meter, men skuddet var ikke presist nok til å overliste belgieren. 

Nye feberredninger

Etter hvilen var det gjestene som kom best igang, og allerede etter tre minutter fikk de blå en enorm mulighet til å ta ledelsen. Eden Hazard fant Pedro som fikk løsnet skudd fra sekstenmeteren, men de Gea var på plass. Ballen falt ned til Cesar Azpilicueta, men også på landsmannens forsøk fikk United-keeperen opp en arm.

Så var det mannen i andre enden som måtte i aksjon. Anthony Martials slo hardt inn foran Chelsea-målet, og Ander Herrera møtte innlegget - men selv med en knallhard avslutning fra to meters hold klarte Courtois å slå ballen vekk.

Matic og Rooney brant gigantsjanser

United flyttet laget høyere og høyere opp, noe som ga gjestene enorme rom å kontre på. Da timen var passert utnyttet de nettopp dette, da Nemanja Matic ble spilt hele alene gjennom av Pedro. Serberen fikk nærmest en hel banehalvdel å boltre seg på, men presterte å blåse ballen over fra rundt seksten meter.

Seks minutter før slutt fikk Wayne Rooney en eventyrlig mulighet til å avgjøre kampen. Innbytter Cameron Borthwick-Jackson slo inn fra venstre, og på bakre stolpe satte Rooney ballen over fra svært god posisjon.

Dermed tuslet lagene i garderoben med ett poeng hver.

Slik startet lagene:

Manchester United: De Gea - Young, Smalling, Blind, Darmian - Schneiderling, Schweinsteiger - Mata, Herrera, Martial - Rooney

Chelsea: Courtois - Ivanovic, Zouma, Terry, Azpilicueta - Matic, Mikel - Willian, Oscar, Pedro - Hazard