Özil med assist og scoring da Arsenal gikk til topps på tabellen

Assistkongen Mesut Özil slo til igjen.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal - Bournemouth 2-0

Arsenal ristet av seg skuffelsen etter 0-4-tapet mot Southampton 2. juledag og vant  2-0 mot hjemme mot Bournemouth mandag.  Seieren førte Arsene Wengers menn til topps på tabellen i Premier League. 

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken.  

Leicester møter Manchester City på King Power Stadium tirsdag. 

– Vi var litt nølende i starten. Det så ut som om det var noen traumer etter tapet for Southampton. Men vi kom inn i kampen og etter målet dominerte vi stort og skapte mange sjanser. Vi vant 2-0, fikk tre poeng og det var det vi ville i dag, sa Arsene Wenger etter kampen. 

Magisk Özil
Mesut Özil stod bak begge målene på Emirates mandag kveld. Først la han corneren som Gabriel Paulista stanget i mål – før han i andre omgang spilte vegg med Giroud og scoret et nydelig mål.  Det var tyskerens 16. assist og hans tredje mål i Premier League denne sesongen.  

– Han er en helt fantastisk spiller. Vi har sett kvalitetene hans på trening og nå har han virkelig fått vist hvor god han er. Det er en ære å spille med ham, sa Calum Chambers etter kampen.  

– Özil er for tiden best i Premier League
– Özil er en av de beste gutta i bransjen. Sånn er det bare. Men han er stort sett god når laget gjør det bra. Og som oftest er han årsaken til at de gjør det bra. Men det er jo den eneste haken ved Özil. At han ikke er så god når det butter imot. Men når det går som det går i dag og det glir unna er han helt fantastisk å se på. Han er den beste spilleren i Premier League om dagen. Det tør jeg påstå, sier Simen Stamsø Møller i TV 2s Premier League-studio etter kampen.  

Rekord-Cech
Også Petr Cech hadde grunn til å juble ekstra etter kampen. Arsenal-keeperen holdt nullen for 170. gang i Premier League. Det er flest ganger i Premier Leagues historie.

Gabriel med sin første Arsenal-scoring
Bortelaget åpnet kampen bra og var til tider fullt på høyde med Arsenal. Men så var det dette med Bournemouth og dødball imot, da.  Etter 27 minutter vant hjemmelaget en corner. Mesut Özil skrudde corneren perfekt inn foran mål, der steg Gabriel til værs og stanget ballen i mål. Det var brasilianerens aller første mål for The Gunners. For bortelaget  var det sesongens 13. baklengsmål på dødball. 

Etter scoringen tok Arsenal over og inn mot pause var det mer eller mindre bare ett lag på banen. Spesielt farlige var hjemmelaget på de mange cornerne som de fikk før pause. 

Giroud med frekk hælflikk-assist
Etter pausen fikk Bournemouth løftet laget litt høyere på banen, noe som blant annet førte til at Joshua King kom alene med Petr Cech. Vinkelen var imidlertid litt for skrå for nordmannen, som i stedet for å skyte prøvde å legge ballen ut igjen i feltet.  Målscorer Gabriel fikk avklart situasjonen.  

63 minutter var spilt da den tyske assistkongen tok med seg ballen ned mot 16-meteren, spilte den videre til Olivier Giroud som igjen hælflikket ballen tilbake til Özil. Dermed var Özil alene med keeper Artur Boruc og satte ballen kontrollert i mål.  

Etter scoringen slapp hjemmelaget seg mer løs og hadde full kontroll på kampen.  Bortelaget slet med å skape de store sjansene. Kampen endte med 2-0-seier til hjemmelaget, som gikk til topps på tabellen. For Bournemouth sin del var det det første tapet siden  7. november. Det nyopprykkede laget ligger på 16. plass med 20 poeng, like mange poeng som Norwich og Chelsea(!). 

Joshua King spilte 80 minutter for Bournemouth.