Son-hælspark sendte Tottenham opp på tredjeplass

Son Heung-min ble matchvinner i høydramatisk kamp.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Watford - Tottenham 1-2

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken. 

Son Heung-min ble den store helten på Vicarage Road da han hælsparket inn 2-1-scoringen minuttet før full tid. 

Like før Sons matchvinnerscoring hadde Watford en stor mulighet på en corner, men mållinjeteknologien viste at hele ballen ikke var over linjen. TV-bildene viste imidlertid at det var snakk om svært små marginer. 

– Jeg roper jo at det er scoring. Jeg tror det er mål, men det er visst bare 75 prosent av ballen som er inne.  Tusen takk for denne teknologien, sier jeg. Jeg tipper veldig mange dommere ville dømt denne inn, sier TV 2s Premier League-kommentator Simen Stamsø Møller etter kampen.  

For å gjøre tingene verre for Watford, kan det i tillegg se ut til at Son var i offside på første innlegget foran mål i forkant av scoringen. 

–  Det burde vært vinket for offside på det første innlegget, sier Stamsø Møller om situasjonen.  

Seieren førte Tottenham opp på tredjeplass på tabellen. Manchester City møter serieleder Leicester tirsdag. 

Stolt over spillerne mine
– Jeg synes det er synd fordi vi hadde muligheten til å spille uavgjort og måten vi tapte på er smertefull, men jeg er veldig stolt over spillerne mine. Det kjempet mye og har en utrolig sjel, sa Watford-manager Quique Sánchez Flores etter kampen. 

1-1 til pause 
Det stod 1-1 til pause på Vicarage Road etter scoringer av Erik Lamela og Odion Ighalo.  17 minutter var spilt da Lamela fikk ballen fra Harry Kane etter at Dele Alli brøt Watfords Craig Cathcart på vei fremover. Argentineren satte fart mot en ryggende Miguel Britos og trillet ballen i mål med innsiden av foten fra rundt 16 meter.

Det så ut til at bortelaget skulle gå til pause med en 1-0-ledelse, men superduoen Troy Deeney og Odion  Ighalo ville det annerledes.

Deeney vant en hodeduell, ballen landet hos Ighalo, som fikk kranglet med seg ballen i duell med tre Tottenham-spillere. Alene med keeper satte han ballen under  Lloris og i mål. Det var nigerianerens 14. mål denne sesongen. Han er nå ett mål bak Jamie Vardy og Romelu Lukaku. 

Aké utvist
I andre omgang var det Tottenham som åpnet best, men uten at de klarte å skape de helt store sjansene.

Etter 63. minutter fikk Watfords Nathan Aké direkte rødt kort for en stygg stempling på Lamela. Utvisningen førte til at Watford ble tvunget mer bakover på banen og Tottenham fikk mer spillerom. 

Watford klarte imidlertid å sette inn en sluttspurt på tampen. Blant annet fikk de flere gode muligheter på corner. Den ene corneren fra Ben Watson så ut til å gå rett i mål, men mållinjeteknologien viste at ballen bare nesten var over streken. 

I stedet var det bortelaget som gikk rett opp og scoret ved innbytter Son Heung-min ett minutt før slutt.  Det var sørkoreanerens andre Premier League-mål denne sesongen.