– Nesten utenkelig at van Gaal skal overleve dette

Øyvind Alsaker mener United-sjefen er en «dead man walking».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag gikk Manchester United på sitt tredje strake tap. En svært hardt presset Louis van Gaal står dermed med fem Premier League-kamper uten seier.

– Det synes nesten utenkelig at han skal overleve dette. At resultatene har sviktet over en periode er én ting. At Manchester United har mistet sin identitet er verre, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Det kan nesten også virke som om Louis van Gaal selv har mistet troen.

– Det er ikke alltid slik at klubben må sparke meg. Noen ganger tar jeg grepet selv, sa han på pressekonferansen etter kampen mot Stoke.

Mener United-sjefen vingler

Øyvind Alsaker mener det er en hel del varsellamper som lyser rødt. Mest av alt: Mangelen på en rød tråd i nederlenderens disposisjoner. 

– Det mest urovekkende i hans regjeringstid er vinglingen. Det begynte med tre bak og så ble det fire. Han har flyttet spillere rundt i flere posisjoner. Di María var indreløper, høyrekant og spiss. Blind har spilt defensiv midtbane, midtstopper og back. Memphis har vært både tier, kant og spiss. Rooney og Martial har også blitt flyttet mye rundt.

I tillegg til at spillere brukes i mange ulike roller, mener Alsaker også at van Gaal ikke treffer med laguttakene.

– Young, som har vært meget god under van Gaal, benkes til fordel for Varela. Schneiderlin, deres beste spiller denne sesongen, er ute av laget i denne dårlige perioden. Fellaini som sentral midtbane mot Norwich ble et ironisk déjà vu ettersom det var der Moyes brukte ham.

– Kun spillerne kan redde ham

Etter Boxing Day-tapet mot Stoke ligger det i kortene at nederlenderens tid som Manchester United-manager er i ferd med å gå mot slutten. Alsaker utelukker ikke at det kan skje allerede før kampen mot Chelsea på mandag. 

– Han virker som en «dead man walking» og minner om Mourinho på slutten. Spillerne blør ikke for ham lenger, han angriper media og han ser i det hele tatt ferdig ut. Det eneste som kan redde ham er 100 prosent støtte fra spillerne og en skikkelig lagseier mot Chelsea. Det er veldig vanskelig å tro på det nå. Kanskje ryker han allerede før kampen? 

Alsaker tror i så fall at Giggs vil bli klubbens midlertidige løsning.

– Jeg har vondt for å tro at Mourinho kommer inn til kampen mot Chelsea. Det er for drøyt. Skjønt - denne sesongen kan ingenting utelukkes...