Disse tre bilene har alle blitt lagt ut til salg i Norge i 2015 – og blitt omtalt her på broom.no. Foto: Montasje/finn.no/Privat.
Disse tre bilene har alle blitt lagt ut til salg i Norge i 2015 – og blitt omtalt her på broom.no. Foto: Montasje/finn.no/Privat.

Tre bruktbiler som virkelig vakte oppsikt

Noen bilannonser er mer populære enn andre.

Hvert år selges det over 400.000 bruktbiler her i Norge. Internett har forlengst tatt over som den viktigste markedsplassen for disse, og her på broom.no skriver vi mye om brukte biler.

Det er ikke så rent sjelden vi snapper opp spesielle biler eller bilannonser på rubrikkmarkedet, og lager saker på dem. Enten vi finner dem selv, eller som det ofte skjer: Får tips fra våkne lesere!

Harald Zwart meldte seg

Nå har vi sett nærmere på hvilke saker som har vært aller mest populære blant disse i 2015. Øverst her troner en bil som sørget for at selgeren fikk en ganske spesiell henvendelse.

Sondre fra Åsgårdstrand la ut sin BMW 520 fra 2002 til salgs i januar. Men at den skulle vekke interesse hos selveste Harald Zwartz, den anerkjente regissøren bak filmer som Karate Kid, Pink Panther 2, Hamilton, One Night at McCool´s og Lange Flate Ballær II, det hadde han nok ikke ventet. Men det var altså nettopp det som skjedde, Zwart ville ha den med i en reklamefilm. 

Ligger helt på bakken

Så snakker vi ikke akkurat om noen standard 5-serie. Nei, bilen er kraftig modifisert, blant annet med et skikkelig performance luftunderstell – og felger med bolter som er dekket av ekte gull!

Felgene, som har kanter på henholdsvis 3,5 og 4,5 tommer, er forøvrig av typen som er tredelt – og kostbare. Ifølge annonsen er nypris rundt 40.000 kroner. Sammen med det justerbare luftunderstellet, gir det et ganske så spesielt utseende. Når den slippes helt ned, er det bare er noen millimeter mellom hjulbue og felgkant. I øverste posisjon er det 15 cm klaring i hjulbuene.

Nei, denne BMW-en er ikke helt som da den rullet ut fra fabrikken... Foto: Faksimile fra www.finn.no.
Nei, denne BMW-en er ikke helt som da den rullet ut fra fabrikken... Foto: Faksimile fra www.finn.no.

Klikk her for å lese saken om Sondres BMW 5-serie

Klatre gjennom sideruta

Den nest mest leste saken fra rubrikkmarkedet i 2015, handler om en svært ærlig bilselger. Simen fra Oslo la ut sin Volkswagen Touran. Og den  omtales allerede i første setning som en møkkabil. Annonsen virker å være skrevet i affekt – noe som også kan være årsaken til følgende setning: Kjøp den nå, før jeg besinner meg og setter opp prisen!

Vi starter med det som fort kan være det mest kostbare: DSG-kassen har nemlig et problem som gjør at den ikke fungerer som den skal. Hvis du skal kjøre den, må du gire selv. Og det er jo ikke akkurat slik automatgir skal fungere... Her har det vært mye fram og tilbake på ulike verksteder – og alle detaljene kan du lese om i annonsen. Det er tydelig at Simen ikke er helt fornøyd med verkstedet sitt, for å si det sånn.

Og så baller det på seg. Passasjerdøra har gått i vranglås, og er umulig å få opp. Det betyr at de som skal sitte på, enten får innfinne seg med baksetet, eller klatre gjennom sideruta.

– Gidder ikke mer

Låsekassa på passasjersiden foran må byttes. Men Simen klarer å se det positive i det hele:

– Du slipper i hvert fall sure svigermødre og skravlete kvinnfolk i passasjersetet med denne bilen, da alle må stues inn i baksetet. Med andre ord, perfekt bil for deg som tenker på å prøve deg som pirattaxisjåfør. Svart som ei piratskute er jo bilen også, påpekes det i annonsen.

– Så nå er det nok. Nå gidder jeg rett og slett ikke mer. Blir kvalm og uvel av hele bilen og vil bare bli kvitt faenskapet.

Jo, det er absolutt mulig å få en annonse for VW Touran til å bli lesverdig! Foto: Faksimile fra www.finn.no.
Jo, det er absolutt mulig å få en annonse for VW Touran til å bli lesverdig! Foto: Faksimile fra www.finn.no.

Klikk her for å lese hele saken på Sindres Touran-annonse

Fra Son til Tromsø

Fra en godt brukt VW Touran, hopper vi videre til den tredje mest saken innenfor denne tematikken på Broom i 2015 – og da skal vi til en bil som etter hvert har blitt en liten gjenganger hos oss.

Vi snakker om Norges eneste Maybach, og en bil som har ligget ute i bruktmarkedet i mange år, uten å bli solgt. I stedet har den gått runden fra forhandler til forhandler.

Da vi skrev om den i juli i år, hadde den tatt turen fra Son til Tromsø.

"Dette må være Norges mest tungsolgte bruktbil", fastslo vi i tittelen på saken. Og vi mener å ha ordene våre i behold. Første gang vi skrev om Maybachen, var i 2011. Da lå den ute til salgs for to millioner kroner. 

Sommeren 2015 sto den altså i Tromsø, prisforlangende nå var 1,9 millioner kroner.

Fortsatt til salgs ...

Nå skulle man kanskje tro at markedet for en bil som dette er enda mindre langt nord i landet, men det stoppet ikke Biltrend i Tromsø fra å ta den inn.

– Vi hadde en litt større cabincruiser hos oss som vi ikke hadde noen særlig respons på. Så fikk vi en forespørsel om vi ville bytte den med denne. Her står den tørt og fint, og mange er nok nysgjerrig. Kanskje skal vi rullere litt på hvor den står, slik at den sendes til Sortland og Harstad også, sa Eindride Hansen hos Biltrend, til avisen Nordlys den gangen. 

Du blir kanskje ikke overrasket når vi sier at den fortsatt står til salgs, når 2015 nærmer seg slutten? Joda, det gjør den. Og nå har prisforlangende også gått ned til 1,85 millioner kroner. Noe sier oss at det sannsynligvis fortsatt er for mye ...

Klikk her for å lese mer om Norges mest tungsolgte bruktbil

Vi skrev om den i sommer, og bilen står fortsatt på samme sted, i Tromsø... Foto: Faksimile fra www.finn.no.
Vi skrev om den i sommer, og bilen står fortsatt på samme sted, i Tromsø... Foto: Faksimile fra www.finn.no.

Topp 20: Dette er Norges mest populære bruktbiler