Eva Weel Skram fikk opptre med idolet Unni Wilhelmsen i Hver gang vi møtes

Se den unike duetten fra den nye Hver gang vi møtes-sesongen.

Unni Wilhelmsen (44) og Eva Weel Skram (30) forener krefter i den kommende Hver gang vi møtes-sesongen som har TV 2-premiere lørdag 9. januar.

De siste åtte årene har Wilhelmsen fremført den legendariske «Both Sides Now» av Joni Mitchell på alle sine konserter, og det er nettopp denne låta hun valgte å synge duett med Eva på.

– Eva og jeg har separat vært veldig glad i den sangen. Hvem kan ikke være glad i den, liksom? Det er et lydspor til livet for både Eva og meg, og det at den er skrevet av en 23 år gammel Joni Mitchell … hun høres ut som hun er 113 når hun synger den teksten! Det bare viser hvor tidløst det kan gjøres, sier en engasjert Wilhelmsen til TV 2.

Fikk synge med idolet

Eva Weel Skram ble svært glad da hun fikk synge duett med Wilhelmsen, og hun forteller ivrig om hvor viktig Wilhelmsen har vært for henne.

– Det var veldig stas! Jeg hørte mye på Joni og Unni da jeg var tenåring, så å synge duett med henne var veldig gøy. Jeg var så innmari fan da jeg var sånn 13-14 år gammel. Jeg farget til og med håret mitt rødt da jeg var 13! Og første gang jeg opptrådte med et band, sang jeg «Anything 'Bout June». Hun var en inspirator til at jeg begynte å skrive låter selv, forteller Eva & The Heartmaker-stjernen.

Imponert over Eva

Unni Wilhelmsen ble særdeles imponert over Skrams evne til å tilpasse seg musikalsk. Det virker nesten som hun var litt i tvil om at det kom til å fungere, men forstod fort at det ikke ble noen utfordring.

– Eva har en selvstendighet og en lytteevne; det at hun legger stemmen sin oppå min, er ikke lett, altså. Jeg har aldri hørt den låta som duett noensinne. Det er en utfordring og jeg tror vi landet på beina.

Skram forteller på sin side at det føltes naturlig å synge den sammen med Wilhelmsen.

–  Vi har kost oss sammen, og det falt så naturlig. Hun sang som hun pleier å synge, og jeg bare hang meg oppå og la til en andrestemme. Det er en låt som har blitt covret tusen ganger, men samtidig tenkte vi at «nei, det skal ikke vi bry oss om», fordi det er en låt som har betydning for oss også. Den tåler å få kjørt seg noen ganger, sier hun og ler.

Femte sesong

Den kommende Hver gang vi møtes-sesongen er den femte i rekken. De nye artistene er Wenche Myhre, Henning Kvitnes, Jørn Hoel, Admiral P, Ivar «Ravi» Johansen, og tidligere nevnte Wilhelmsen og Skram.

Første sesong i 2012 var med artistene Jan Eggum, Bertine Zetlitz, Øystein Dolmen, Halvdan Sivertsen, Anne Grete Preus, Elvira Nikolaisen og Øyvind «Vinni» Sauvik.

Andre sesong i 2013 var med Ole Paus, Lene Marlin, Marion Ravn, Kurt Nilsen, Morten Abel, Anita Skorgan og Magnus Grønneberg.

I tredje sesong bestod artistbuketten av Lars Lillo-Stenberg, Simone Eriksrud, Alexander Rybak, Øivind «ELG» Elgenes, Anneli Drecker, Sigvart Dagsland og Samsaya.

Vinterens sesong var med Bjarne Brøndbo, Pål «OnklP» Tøien, Lene Nystrøm, Jonas Fjeld, Inger Lise Rypdal, Thom Hell og Silje Nergaard.