DRØMMEJOBBEN: Jorge Sampaoli linkes til flere toppklubber i Europa, men drømmejobben hans er å trene det argentinske landslaget. Foto: AFP PHOTO / MARTIN BERNETTI
DRØMMEJOBBEN: Jorge Sampaoli linkes til flere toppklubber i Europa, men drømmejobben hans er å trene det argentinske landslaget. Foto: AFP PHOTO / MARTIN BERNETTI

Linkes til Real Madrid og Chelsea, men dette er trenerkometens drømmejobb

Chiles landslagstrener Jorge Sampaoli blir nevnt som en kandidat til å ta over Chelsea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chiles landslagstrener Jorge Sampaoli blir nevnt som en kandidat til å ta over Chelsea til sommeren etter at Jose Mourinho fikk sparken.

Landslagstreneren nevnes også som en kandidat til jobben i Real Madrid om Rafa Benitez skulle lide samme skjebne der, som Mourinho gjorde i Chelsea.

Ringes av klubber

I et stort intervju med den spanske avisen AS forklarer Sampaoli at han er mer fokusert på jobben som chilensk landslagstrener og demper spekulasjonene om at han er aktuell for Chelsea. Likevel avhenger fremtiden hans på hva som skjer med presidentvalget i Det chilenske fotballforbundet 4. januar.

– Fremtiden avhenger om hvorvidt den nye presidenten liker vårt prosjekt. Min kontinuitet avhenger om hva som skjer i forbundet 4. januar. Akkurat nå fokuserer jeg på hva som skjer den dagen. Før jeg hører på tilbud fra andre, vil jeg presentere mitt nye prosjekt for det chilenske landslaget. Det er det jeg har sagt til klubbene som har ringt meg, forklarer Sampaoli.

I intervjuet snakker også 55-åringen om hva han lærte av Pep Guardiola under et besøk med Bayern München-treneren i Tyskland. Trolig kan råd fra spanjolen bli gode om Sampaoli ender opp med å trene en klubb i Europa. Argentineren har nemlig aldri ledet en klubb i Europa.

Den chilenske landslagstreneren har et rykte for å spille angrepsfotball og er tilhenger av Marcelo Bielsa, som også er hans mentor. Det er nok noe av grunnen til at klubbeiere ser på ham som en attraktiv kandidat. I tillegg har hans suksess med det chilenske landslaget i 2015, der Chile vant Copa America, ført til at han er nominert til årets trener av FIFA.

Dette er drømmejobben

Det er en nominasjon argentineren er utrolig fornøyd med.

– Jeg er veldig glad for ha blitt vurdert. Nominasjonen er et resultat av det kollektive arbeidet jeg har gjort med Chile, svarer Sampaoli.

Selv om 55-åringen ikke ønsker å snakke så mye om ryktene rundt Chelsea og Real Madrid er det en jobb argentineren ønsker. Det er å være landslagssjef for Argentina.

– Å være trener for Argentina er en drøm siden det er mitt land. Jeg drømte om å spille for Argentina da jeg var yngre, men det skjedde ikke. Du må forstå at det er en vanskelig posisjon å få på grunn av konkurransen mellom argentinske trenere, men jeg vil aldri stoppe å drømme om at jeg en dag kan bli trener for min nasjons landslag, forklarer den nåværende chilenske landslagstreneren.