LYSPUNKT: The Sun benyttet anledningen julaften til å komme med et bittert stikk til Louis van Gaal på sportscoveret sitt etter at han på en pressekonferanse forlangte en unnskyldning. FOTO: THE SUN / NEWS UK
LYSPUNKT: The Sun benyttet anledningen julaften til å komme med et bittert stikk til Louis van Gaal på sportscoveret sitt etter at han på en pressekonferanse forlangte en unnskyldning. FOTO: THE SUN / NEWS UK

Louis van Gaal krevde unnskyldning ... og fikk hissig svar på tiltale fra The Sun

Sportsdesken i The Sun klarte knapt å styre seg da Manchester United-manager Louis van Gaal krevde en «apology» og sendte denne julehilsenen til Carrington.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fortsetter nedturen for van Gaal? Se Stoke – Man United 13.00 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo 2. juledag!

På bittelille julaften eksploderte plutselig ryktebørsen med påstanden om at Manchester United-fansen hadde fått Louis van Gaals oppsigelse i førjulsgave, men for de som håper på et trenerskifte var det nok litt prematurt å seiersskåle i akevitten.

Rykteflommen gjorde den vanligvis mutte nederlenderen (64) alt annet enn blid, og på en pressekonferanse lille julaften tok han bladet fra munnen:

Han krevde en unnskyldning fra mediene som hadde skrevet nekrolog over United-karrieren hans altfor tidlig i kjølvannet av tre strake tap og José Mourinhos plutselige tilgjengelighet på trenermarkedet.

Selveste julaften fikk han følgende beklagelse i krigstyper fra The Sun:

«Louis van Gaal krever en unnskyldning, så her er en liste over det SunSport-redaksjonen er lei seg for:

— Vi beklager at du ikke har vunnet på seks kamper

— Vi beklager at du har gått fra første til femte plass

— Vi beklager at du røk ut av Champions League

— Vi beklager at du kjeder fansen til tårer

— Og vi beklager at du har svidd av 250 millioner pund (3,2 mrd. kroner) på å gjøre det»

Van Gaals fire minutter og 58 sekunder lange monologtirade på pressekonferansen hadde dermed kanskje ikke helt den effekten han hadde håpet på.

Avisen skriver at en nylig meningsmåling blant United-supportere viste at 88 prosent krevde hodet til LVG på et fat.

Men selv om han selv så sent som i helgen innrømmet at jobben hans var i fare, forsøker United-styret å sitte rolig i båten mens det stormer rundt dem (akkurat som på Vestlandet på julekvelden – fy fader for et kjipt julevær…).

FAKSIMILE
FAKSIMILE

Etter at David Moyes bare fikk knappe ti måneder i stolen til Alex Ferguson, vil klubben trolig unngå å få stempelet som en klubb som alltid griper til den enkleste løsningen – å sparke sjefen.

Selv hevdet van Gaal å ha det rette fokuset før julefreden senker seg:

– Jeg er fokusert på Stoke, jeg har hjulpet spillerne mine og ønsker dere en riktig god jul. Og kanskje et godt nyttår når jeg ser dere og nyt vinen bak der. Farvel, sa van Gaal før han forlot pressekonferansen.

Se Stoke – Man United 13.00 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo 2. juledag!