Rooney:  Van Gaal har vår fulle støtte

Det stormer rundt Manchester United-sjefen, men ifølge Wayne Rooney står spillergruppen samlet bak ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hele romjulsprogrammet for Premier League på TV 2 her!

Manchester United-manager Louis van Gaal er i hardt vær om dagen. På onsdagens pressekonferanse nektet nederlenderen å besvare spørsmål fra pressen og forlot seansen etter å ha levert en tirade mot de oppmøtte.

Se van Gaals tirade i videovinduet øverst i saken!

Den engelske tabloidavisen The Sun svarte med å levere denne forsiden i torsdagens utgave. 

Nå har lagkaptein Wayne Rooney gått ut og erklært sin støtte til 64-åringen.

– Vi står samlet

– Mange folk snakker om ting de egentlig ikke har peiling på. De tror de vet hva som skjer, men det gjør de ikke, sier Rooney til Sky Sports.

– Vi jobber hardt, og alle sammen står sammen med manageren for å snu den vonde trenden. Vi har full tillit til hverandre.

30-åringen innrømmer at både hans egen og lagkameratenes selvtillit har fått en knekk i det siste. 

– De siste resultatene har ikke vært bra. Det har vært frustrerende, og som spiller er det ofte vanskelig å takle. Nå må vi bare være sterke og stå sammen for å oppnå resultatene vi ønsker, sier Rooney.

Se Premier League-tabellen på altomfotball.no

Senket av nordmenn

I de to siste ligakampene har to nordmenn senket de røde djevlene. Først ble Joshua King matchvinner da Bournemouth vant 2-1 på Vitality Stadium, før det var Alexander Tetteys tur på Old Trafford. 

Nå venter formlaget Stoke på Britannia 2. juledag, før Chelsea kommer på besøk til Old Trafford to dager senere.

– Vi har tapt kamper vi burde ha vunnet. Nå har vi noen tøffe kamper som venter oss, og da er det viktig at vi har troen. Vi må jobbe sammen, og vi må spille med hjertet utenpå drakten, sier Rooney.

– Tøft for både meg og familien

Rooney har selv slitt stort denne sesongen. Til nå står angriperen kun med to scoringer for de røde, noe som har gjort at også han har blitt utsatt for massiv kritikk.

– Det er ikke noe gøy å bli kritisert hver uke, etter hver kamp. Jeg er stolt over å spille for denne klubben, og når det ikke går veien er det tøft å takle alle ordene som blir slengt ens vei. Både for meg selv og familien, innrømmer Rooney.

Men det er ikke første gang den engelske landslagskapteinen har vært nede i en bølgedal - og han er sikker på at han vil slå tilbake også denne gangen.

– Presset og kritikken er en stor del av det å være fotballspiller på dette nivået. Jeg vet selv at jeg har inne et mye høyere nivå, og nå må både jeg og laget jobbe hardt for å komme sterkere tilbake. Det vet jeg vi er i stand til.