FUNNET DREPT: David Miller og Hannah Witheridge ble funnet drept natt til 15. september. Foto: Privat
FUNNET DREPT: David Miller og Hannah Witheridge ble funnet drept natt til 15. september. Foto: Privat

To dømt til døden for drap på Hannah (23) og David (24) i Thailand

En domstol i Thailand har dømt to gjestearbeidere fra Myanmar til døden etter å ha kjent dem skyldig i drapet på to britiske turister i 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet døde på en strand på ferieøya Koh Tao 15. september 2014. Ifølge politiet ble Witheridge voldtatt før hun ble slått i hjel.

Miller skal ha blitt slått i hodet med ett slag. Han ble liggende på grunt vann, og dødsårsaken var drukning.

To gjestearbeiderne fra Myanmar, Zaw Lin og Win Zaw Tun, også kjent som Wai Phyo, hevder å ha blitt gjort til syndebukker for en forbrytelse de ikke har begått. Begge har fortalt at de ble mishandlet av politiet og presset til å tilstå. De to tilsto først, men tilståelsene ble trukket tilbake etter kort tid.

DØMT: To gjestearbeiderne fra Myanmar, Zaw Lin og Win Zaw Tun, også kjent som Wai Phyo, er dømt for drapene. FOTO: WASON WANICHAKORN /
DØMT: To gjestearbeiderne fra Myanmar, Zaw Lin og Win Zaw Tun, også kjent som Wai Phyo, er dømt for drapene. FOTO: WASON WANICHAKORN /

De to ble torsdag funnet skyldige i drapet, samt voldtekt, og i å ha forsøkt å dekke over forbrytelsene. Forsvarerne deres sier dommen kommer til å bli anket.

Advokatene mener politiet har gjort en særdeles slett jobb. Det tok tid før politiet begynte å kontrollere folk som forlot øya etter drapene, og de to myanmarerne ble pågrepet først etter flere uker mens politiet var under sterkt press for å løse saken.

Funnet nakne

De to drepte ble funnet nakne på stranden og med alvorlige hodeskader. I tillegg ble det funnet en blodig hakke og en treklubbe i nærheten av likene. Ofrenes klær var tilsølet av blod.

– Mannen var hugget i ryggen og på siden av hodet, mens kvinnen var hugget i ansiktet. Det var grusomt, sa politiet samme dag som likene ble funnet.

Witheridge skal også ha blitt voldtatt av to av mennene.

Politiet mistenkte at jordbruksredskapet ble brukt for å drepe paret. Likene ble funnet bak flere steiner, 30 meter fra en bungalow på stranden.

– Det er første gangen noen slikt skjer på øya. Jeg har aldri sett noe liknende, sa en ansatt ved bungalow-feriestedet til AFP.

Populært reisemål

Koh Tao er en liten øy på østkysten av Thailand, og er med sine strender og korallrev et yndet reisemål for turister og dykkeentusiaster.

Øya, som har rundt 2000 fastboende, er hyppig besøkt av turister.

(©NTB / TV 2)