LIKE GOD: Ribba smaker like godt på julekvelden selv om du steker den kvelden før. Foto: TV 2.
LIKE GOD: Ribba smaker like godt på julekvelden selv om du steker den kvelden før. Foto: TV 2.

Derfor bør du steke ribba allerede i kveld

– Unngå å stresse med maten på julaften, råder TV-kokk Wenche Andersen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For mange er julaften en dag med stappfullt program fra morgen til kveld. Da kan det være en fordel om man har gjort unna det man kan på forhånd.

– Stek ribba dagen i forveien. Når den er stekt kan du ta den ut, avkjøle den og dele den opp. Du kan også bare la den bli kald og dele den neste dag, sier Wenche.

Ikke dekk den til

Dersom du steker den dagen før, er det vært viktig å ikke legge noe over den til neste dag.

– Dekker du den til vil fuktigheten gå i svoren, slik at den blir seig. Vil du helst dekke noe over den, bruk kun kjøkkenhåndkle, er Wenches råd. 

Hun sier videre at ribba bør oppbevares kjølig.

Finn et kaldt rom

– De fleste har ikke plass i kjøleskapet, men har du et rom som holder mellom 10 og 16 grader, for eksempel et soverom, en gang eller en bod, er det et ypperlig oppbevaringssted. Men pass opp for mus, ler Wenche. 

Ribba bør også være saltet og pepret tre-fire dager før den skal stekes.

– Hvis du ikke rekker det, kan du gni inn salt og pepper godt med hendene, og la den stå på kjøkkenbenken før du setter den kaldt. Da trekker saltet lettere inn i ribba, sier Wenche. 

Stek ribba med Wenche og TV 2! Setter du den inn i ovnen kl. 18.30 lille julaften, kan du sammen med Wenche og Else Kåss Furuseth få den perfekte ribben til julekvelden. Følg med på «Lille julaften» på TV 2 fra kl. 20.00.