Steinar Pedersen tar over Start

Forlater Jerv til fordel for sørlandsrivalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Steinar Pedersen er Starts nye hovedtrener. Det bekrefter hovedpersonen selv til klubbens hjemmesider.

Han ble presentert som Start-trener på Sør Arena onsdag formiddag. 

Se hele pressekonferansen i videovinduet øverst i saken!

- Hovedtrenerjobben i Start er en utfordring som jeg virkelig ser frem til med stor inspirasjon og noe jeg gleder meg veldig til. Etter to lærerike og fantastiske år i Jerv, kom nå muligheten som har vært et mål og drøm for meg. Jeg gleder meg til å være med på å løfte IK Start sammen med hele klubben og landsdelen, sier Steinar Pedersen.

Start og Jerv er altså enige om en overgang for Pedersen. Start og Pedersen er også enige om de personlige betingelsene. Han skriver under på en treårsavtale.

- En lang og krevende prosess er endelig fullført. Det er ikke bare vi i Start som endelig kan si at ventetiden er over. Dette var utrolig viktig for spillerne, Steinar, Jerv, samarbeidspartnere, men ikke minst våre fantastiske supportere. Nå kan vi puste lettet ut. Steinar er endelig kommet hjem til Start etter to fantastiske år i Jerv. Nå skal vi starte gjenreisningen av en av storhetene i norsk fotball, sier administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal.

Etter å ha rykket opp fra 2. divisjon ledet Pedersen Jerv til femteplass og Tippeliga-kvalik i årets sesong, som endte med tap mot nettopp Start i playoff-finalen.

Jerv bekreftet for drøye to uker siden at de hadde fått en henvendelse fra Start på Pedersen. 

– Vi vil ikke ha en trener som ikke vil være her. Vi håper å bli enige med Start om en kompensasjon slik at vi kan frigi en av våre ressurser til IK Start. Dette er en del av toppfotballen, sa sportslig leder i Jerv Cosmo Collett til Fædrelandsvennen den gang.

I forkant av playoff-kampene erfarte TV 2 at Pedersen ville ende opp i Start uansett utfallet av kampene.

Pedersen er selv et Start-produkt og har spilt 217 kamper for Kristiansand-klubben, fordelt på tre ulike perioder - senest i 2012.