Fotballryktene: – Stortalentets overgang til Liverpool kan bli stoppet av faren

... Mens amerikanske investorer nærmer seg overtakelse av Everton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da drar vi den nest siste nellikspikeren ut av juleappelsinen og fortsetter nedtellingen til overgangsvinduet åpner 1. januar.

Mens vi kaster våre penger etter butikkjeder og reisebyråer står en rekke toppklubber klare til å kaste sine sårt oppsparte pund, euro og dollar etter spillere, agenter og konkurrenter.

Ta deg en pause fra julegaveshopping og svineribbejakt. Len deg tilbake, sett på gløggen og nyt førjulstidens ferskeste fotballrykter!

Liverpool er nære å signere Marko Grujic fra Røde Stjerne etter at den serbiske klubben bekreftet at de har akseptert et bud på 5,1 millioner pund (66 millioner kroner), og spilleren vil bli lånt ut til Røde Stjerne ut sesongen. Det skriver The Guardian.

Nå prøver imidlertid faren til Grujic å stoppe overgangen. Han mener sønnen blir tvunget ut av klubben og nekter at overgangen blir gjennomført. Onsdag skulle 19-åringen ha fullført den medisinske testen, men da skal faren ha sagt følgende:

– Min sønn skal ingen steder. Jeg har hans pass og han skal ikke flytte noe sted, forklarer Goran Grujic til den serbiske avisen Blic, gjengitt av Daily Mail.

Jamie Vardy. Med 15 mål på sine 17 første Premier League-kamper denne sesongen, er den engelske 27-åringen naturligvis et svært hett navn på balløya. Det er ikke en toppklubb som ikke har blitt linket til Leicester-spissen, men nå skriver The Telegraph at Chelsea og Manchester City er de to klubbene som står igjen i slosskampen om målmaskinens underskrift. 

Serielederen er desperate etter å beholde sin spisskomét, men det spørs om en klubb med Leicesters økonomi klarer å takke nei hvis Chelsea følger planen om å åpne sjekkheftet og notere 390 millioner norske kroner øverst på papiret.

Daily Star på sin side er ikke så opptatt av spilleroverganger, og vier heller oppmerksomheten til hvem som skal ta over managerjobben i Chelsea etter at Guus Hiddink er ferdig med sin andre periode som midlertidig sjef i klubben.

Ifølge avisen skal London-klubben være villig til å bla opp drøye 80 millioner kroner i årslønn for å friste nåværende Inter-sjef Roberto Mancini til Stamford Bridge. Mancini har tidligere trent Manchester City med bravur, og Chelsea-eier Roman Abamovitsj ser italieneren som mannen som kan løfte klubben tilbake til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

Samtidig melder Express at Sjakhtar Donetsks angrepsess Alex Teixeira mer eller mindre er klar for den falne storheten med den tradisjonsrike historien. Chelsea punger ut nesten 400 millioner kroner for brasilianeren, noe som bare er småpenger sammenlignet med suksesshistorien Fernando Torres noen år tilbake. 

Liverpool er tilbake omtrent der de hører hjemme. Selv med trenergeniet Jürgen Klopp ved roret er det ikke mulig å dra Merseyside-klubbens eminente spillergruppe høyere opp på tabellen. Nå har tyskeren bestemt seg for å gjøre grep. Ifølge Bild har Joel Matip takket nei til en kontraktforlengelse på Veltins-Arena, og for å unngå at midtbanemannen forsvinner gratis i sommer vurderer den tyske klubben å cashe inn når Klopp og kompani øker sitt opprinnelige bud fra 135- til 155 millioner kroner.

På den andre siden av Stanley Park er det store ting på gang. The Times skriver at et amerikansk-ledet konsortium gjør seg klar til å slenge 2,6 milliarder kroner på bordet for å kjøpe Everton F.C. Styreformann i klubben Bill Kenwright har gitt de potensielle kjøperne fri tilgang til å se på klubbens finansielle situasjon frem til neste måned, hvor en overtakelse er forventet å gjennomføres. Dette kan bety etterlengtet kapital for en klubb som i stor grad har vært presset til å selge flere av sine største stjerner.

For Arsenal har Mesut Özil herjet denne sesongen, og Arsène Wenger er desperat etter å beholde sin tyske assistkonge. 27-åringens nåværende kontrakt går ut i 2018, men den titteljagende London-klubben ønsker ifølge Daily Mail at mannen med rådyrøynene signerer en ny kontrakt så fort som mulig for å unngå spekulasjoner om hans fremtid. Özils nåværende kontrakt betaler småpene 1,8 millioner kroner i uken, men det er likevel ventet at det kommende kontraktstilbudet vil inneholde en betydelig lønnsøkning. Også Alexis Sanchez' kontrakt går ut sommeren 2018, og vil i samme slengen som tyskeren få tilbud om en ny og forbedret kontrakt. 

Mens to spillere ser ut til å bli, er en annen på vei ut. Mathieu Flamini fremdeles til gode å tape en kamp på Emirates, men skal ifølge The Mirror ikke få forlenget sin kontrakt når den går ut til sommeren.

Også Mikael Arteta og Tomas Rosickys kontrakter går ut til sommeren, og det tvinger Wenger til å se seg om etter midtbanespillere. The Mirror skriver at øverst på 66-åringens ønskeliste troner Southamptons Victor Wanyama. Kenyaneren skal imidlertid være verdsatt til over 250 millioner kroner - noe som er over det dobbelte av hva Wenger ønsker å bruke i januar-vinduet.

Mens vi er inne på Arsenal kan vi også nevne at gladiator Ashley Cole har blitt frigitt av Roma, og er ventet å reise over dammen til MLS og innvie seg i L.A. Galaxys rekker. Alltid like troverdige The Sun skriver at den fotogene venstrebacken overveier flere tilbud fra England, men skal altså foretrekke å ta morgenjoggeturen sammen med Steven Gerrard og Robbie Keane langs Californias solfylte strender.

Bournemouth er i ferd med å sikre seg den neste Lionel Messi foran nesa på Watford. Bournemouth Echo kan meddele at Juan Iturbe også har takket for seg i Roma, og den engelske sørkysten frister mer enn Londons utkanter. Om den 22-år gamle vingen lever opp til sin landsmann blir spennende og se, men at Joshua King og hans rekkekamerater vil få en reell konkurrent er det liten tvil om.