Klopp til TV 2: – Jeg har tro på denne stallen og dette laget

Liverpool-fansen vil ha ny målvakt, midtstopper og spiss, men Jürgen Klopp vil ikke vil kjøpe spillere i januarvinduet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo/Liverpool (TV 2): Det er omtrent to og en halv måned siden tyske Jürgen Klopp ble hentet inn som Liverpools nye manager. 

The Reds har siden tyskerens ankomst 8. oktober spilt ni kamper. Det har endt med tre seirer, tre uavgjort og tre tap. 

Se TV 2s intervju med Jürgen Klopp i videovinduet øverst.

To kamper mot Leicester og Sunderland gjenstår før nyttår og overgangsvinduet åpner i januar, og Liverpool-fansen er spente på hva tyskeren vil gjøre med spillerstallen. 

Klopp-nissen uten januargaver

Supportere TV 2 har pratet med i Liverpool ønsker seg mange spillerkjøp. Det nevnes at det ønskes en bedre målvakt, en midtstopper og en spiss. Hva tenker Klopp selv om dette?

– Januar er ikke er perfekt overgangsvindu. Du må betale skyhøye summer for å hente spillere og det er vanskelig å vite om du får en skadefri spiller eller ikke. Bare fordi du har pengene, så må du ikke bruke dem, sier tyskeren til TV 2. 

Han er klokkeklar på at det ikke er behov for signeringer i januarvinduet. 

– Du må ha troen på deg selv, på idéen dine og på dine kolleagers egenskaper. Jeg har tro på dette laget og den spillerstallen vi har, sier han. 

Må løse utfordringene sammen

Klopp har liten tro på at en signering i januar er en løsning for Liverpool. Utfordringene i laget kan løses med mannskapet som allerede er der.

Å finne ut hva som får dette mannskapet til å fungere godt, er det Klopp elsker høyest ved fotballen. 

– Hvis fotballen hadde vært et spill hvor man setter de beste spillerne sammen og vinner på grunn av det, så hadde jeg ikke elsket denne sporten, sier han. 

– Fotball handler om å møte problemene sammen og løse dem sammen. Det viktigste i livet er tålmodighet. Jeg har troen på at dette er laget for denne klubben og det er det vi jobber for hele tiden.