ÅPENHJERTIG DANSKE: Nicklas Bendtner har etter hvert begynt å få en solid fotball-CV, men er ennå ikke helt der han vil være. FOTO: CARL RECINE /
ÅPENHJERTIG DANSKE: Nicklas Bendtner har etter hvert begynt å få en solid fotball-CV, men er ennå ikke helt der han vil være. FOTO: CARL RECINE /

– Det eneste som skiller meg og Zlatan er suksessen

Nicklas Bendtner er frustert i Wolfsburg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nicklas Bendter har for lengst gjort seg kjent som en kontroversiell karakter, både på og utenfor fotballbanen.

I et ferskt intervju med det tyske sportsmagasinet 11 Freunde forteller en åpenhjertig Bendtner om barndommen, karrieren, festingen og sammenligningene med Zlatan Ibrahimovic.

– Både jeg og Zlatan er autentiske. Vi er oss selv og vi sier det vi tenker, sier Bendtner.

– Jeg har ingen problemer med å skjelle ut en spiller hvis han suger. Selv om det ikke er noe jeg pleier å gjøre, sier Bendtner.

– Men det som skiller oss er vår suksess. Zlatan ser tilbake på en fantastisk karriere. Han har vunnet ligaen i alle landene han har spilt. Det har jeg stor respekt for, sier Bendtner.

– Jeg mobbet andre

Bendtner forteller at han ikke nødvendigvis var den snilleste gutten på skolen, og at han til tider kunne være ganske usmakelig. Men da han fant ut hva han ville med livet, endret mye seg.

– Jeg anger på hvordan jeg oppførte meg på skolen da jeg var liten. Jeg var ikke akkurat en snill gutt. Jeg må innrømme at jeg mobbet andre barn, men jeg lærte fra det og har forandret meg mye siden den gang, sier Bendtner.

– Jeg er født til å være profesjonell fotballspiller. Jeg kunne ikke vært gartner, snekker eller yrkessjåfør for den saks skyld. Så lenge jeg kan huske har jeg ønsket å bli profesjonell fotballspiller, og jeg kunne aldri sett for meg at jeg gjorde noe annet. Å være fotballproff er min identitet, sier Bendtner.

I skole hos Arsenal-legender

Bendtner kom til Arsenal som en purung guttevalp i 2004. En periode der Arsenal dominerte i Premier League. Dansken forteller at å kunne lære av to av spillerne som mange regner som noen de største legendene i engelsk fotball, har vært svært verdifullt for ham.

– Jeg følte meg veldig privilegert som fikk være i Arsenal sammen med spillere som Dennis Bergkamp og Thierry Henry. Deres fotballarv er enorm. Å ha fått spille og lære av dem er noe jeg alltid kommer til å være stolt over, sier han.

– I begynnelsen var jeg alt for oppkavet da jeg var på banen. Akkurat som en hundevalp. De lærte meg å være roligere og ta de riktige valgene i de riktige situasjonene, sier Bendtner.

Festet mer enn de fleste

Men med en økende status på fotballbanen, kom også oppmerksomheten utenfor, og Bendtner har gjort seg kjent for å være en mann som er glad i å ta seg en fest.

– En dag våknet jeg opp og bare forstod at jeg kunne bli en like stor stjerne som største i Premier League. Fotografene svermet stadig oftere rundt meg, og jeg ble invitert i alle slags arrangementer. Jeg festet antageligvis nok for en livstid fra jeg var 17 til jeg ble 22 år, sier han.

Frustrert danske

27-åringen som allerede har rukket å være innom Arsenal, Birmingham, Sunderland og Juventus på sin vei til Wolfsburg, forteller at han er frustrert i den tyske klubben.

– En spiss trenger å score mål for å beholde selvtilliten. Og sannheten er at jeg ikke får mange muligheter til det for øyeblikket. Det frustrerer meg. Av og til føles det som om jeg holder på å klikke, sier han.

Bendtner har slitt med spilletid denne sesongen, og står bare med to Bundesliga-starter siden ligaen startet i august.

– Jeg tviler ikke på meg selv. Men jeg får ikke vist at jeg er en klassespiss om jeg ikke får sjansen til å spille. Da jeg kom til Wolfsburg sa jeg at «nå er det min tid til å skinne», men min tid har ikke kommet ennå, sier Bendtner.

– Jeg kommer til å blomstre om jeg får spille oftere, men de femten månedene jeg har vært her så har ikke det vært tilfelle. Hvorfor jeg ikke får spille mer må du nesten spørre treneren (Dieter Hecking, journ.anm.) om, sier den frustrerte dansken..

– Jeg scoret to mål mot Bayern München i cupen, men plutselig var jeg tilbake på benken igjen. Og så var jeg ute av hele kamptroppen. Man kan forstå at jeg allerede er frustrert og lei, sier Bendtner.