KRITIKK: Pep Guardiola får kritikk av Arsene Wenger for å ha annonsert at han forlater Bayern München til sommeren allerede nå. Her møtes de to under en Mesterliga-kamp. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE
KRITIKK: Pep Guardiola får kritikk av Arsene Wenger for å ha annonsert at han forlater Bayern München til sommeren allerede nå. Her møtes de to under en Mesterliga-kamp. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE

Wenger kritiserer Guardiola

Men Arsenal-manageren har stor respekt for spanjolens trenerevner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag ble det klart at Pep Guardiola forlater Bayern München til sommeren. Topptreneren byttes ut med en annen topptrener. Carlo Ancelotti skal erstatte spanjolen i den tyske klubben.

Nå kritiseres Guardiola av Arsenals manager Arsene Wenger for avgjørelsen. Han mener avgjørelsen kunne ha blitt håndtert bedre og at offentliggjøringen var prematur.

Kritiserer Wenger

– Personlig liker jeg ikke at managere kommer ut så tidlig med hva de skal gjøre, fordi det er ikke nødvendigvis bra for eget lag eller for spekulasjoner om managere som går gjennom en vanskelig periode, forklarer Wenger til Daily Mail.

Selv om Arsenal-treneren ikke liker håndteringen har Wenger stor respekt for trenerevnene til Guardiola. Franskmannen vil ønske spanjolen velkommen om han skulle ende opp i Premier League.

– Jeg synes han er en kvalitetstrener, ingen kan argumentere mot det. Det er ikke på grunn av det han allerede har vunnet, fordi Bayern vant før ham og Barcelona vinner fortsatt i dag. Tenk på den positive holdningen han har til spillet og det faktum at han vil at hans lag skal spille på en positiv måte. Det respekterer jeg høyt, sier Arsenal-manageren.

Enda er det ikke klart hva som blir Guardiolas neste klubb, men den tyske avisen Bild hevder at en avtale mellom Manchester City og Guardiola er klar og at spanjolen tar over klubben til sommeren. Dermed øker spekulasjonene om Pellegrini ut og Guardiola inn med uforminsket styrke.

Støtter van Gaal

Engelsk presse har også spekulert i at Guardiola er en kandidat til å ta over Manchester United om Louis van Gaal får sparken.

Alle spekulasjonene om van Gaal for Wenger til å rase. Franskmannen mener spekulasjonene er unødvendig.

– Jeg vil ikke spekulere i det. Personlig har jeg stor respekt for van Gaal og jeg synes det som foregår nå er respektløst, forteller Wenger til Sky Sports.

– Denne fyren har jobbet med fotball i 30 år og har levert et utrolig kvalitetsarbeid. Det er klart at han fortjener mer tid, fortsatte Wenger.