FÅR TYN: José Mourinho (t.v.) feilet i å motivere sine egne spillere ifølge Carlo Ancelotti. Her er duoen som hhv. Inter- og Chelsea-manager fra Champions League-oppgjøret mellom lagene i 2010. FOTO: GIUSEPPE CACACE
FÅR TYN: José Mourinho (t.v.) feilet i å motivere sine egne spillere ifølge Carlo Ancelotti. Her er duoen som hhv. Inter- og Chelsea-manager fra Champions League-oppgjøret mellom lagene i 2010. FOTO: GIUSEPPE CACACE

– Mourinho feilet i å motivere sine egne

Carlo Ancelotti mener José Mourinhos «latskap» etter fjorårets seriegull kostet ham jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

José Mourinho har fått høre det fra flere hold etter at han i forrige uke fikk sparken som Chelsea-manager.

Den seneste til å føye seg inn i rekken av kritikere er Carlo Ancelotti, som vet alt om hvordan det er å trene London-klubben.

– Klarte ikke motivere spillerne sine

I 2011 måtte italieneren selv pakke sakene sine på Stamford Bridge, på tross av både liga-og cupgull.

Italieneren mener «The Special One» ikke omstilte spillergruppen sin godt nok etter fjorårets gullsesong.

– Når ting fungerer, som med Chelsea i fjor, er det alltid en fare for å slappe av og tro at ting går av seg selv, sier Ancelotti til Guardian

– Når det begynner å gå dårlig, er det naturlig at selvtilliten synker. Da er det trenerens ansvar å sørge for at spillerne takler motgangen på best mulig vis.

56-åringen, som tar over for Pep Guardiola som  Bayern München-manager etter sesongen, tror ikke Mourinho la nok arbeid ned på det området.

– Han har måttet betale prisen for at laget ikke startet like godt som i fjor. Da hadde spillerne et brennende ønske om å rette opp feil og ta tilbake tittelen. Nå var det totalt motsatt - Mourinho måtte betale prisen for å ikke ha motiverte nok spillere.

Chelsea skal ha kontaktet Mancini

Guus Hiddink har tatt over ansvaret på Stamford Bridge etter Mourinho, men nederlenderen er i utgangspunktet bare tiltenkt en midlertidig rolle. Det var også tilfelle i hans periode i klubben i 2009.

Når det gjelder en permanent løsning, skal Chelsea ifølge fcinternews.it ha kontaktet nåværende Inter-manager Roberto Mancini. 

Den tidligere Manchester City-sjefen skal ha blitt tilbudt en toårskontrakt med en årslønn på drøye 80 millioner kroner.