Tom Hilde from Norway  reacts at the men's World Cup Ski Jumping  in Engelberg, Switzerland, Saturday,  Dec. 19, 2015. (Urs Flueeler/Keystone via AP) FOTO: URS FLUEELER /
Tom Hilde from Norway reacts at the men's World Cup Ski Jumping in Engelberg, Switzerland, Saturday, Dec. 19, 2015. (Urs Flueeler/Keystone via AP) FOTO: URS FLUEELER /

Hilde vraket fra hoppuken

Tom Hilde har to tredjeplasser i hoppuken, men får ikke sjansen til å bedre det. Asker-hopperen ble vraket til fordel for COC-hopper Halvor Egner Granerud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hilde har vist bedre takter enn på lenge i starten av vintersesongen, men blir offer for landslagstrener Alexander Stöckls kvotesystem. Østerrikeren gir som vanlig kvoteplassen fra kontinentalcupen til den hopperen som har sikret den.

Dermed får Granerud, som representerer samme klubb som Hilde, sjansen i hoppuken på bekostning av den langt mer rutinerte Hilde.

De norske hopperne har imponert i sesonginnledningen. I seks av sju renn har det vært norske pallplasser. Daniel-André Tande og Kenneth Gangnes har begge vunnet renn. Sammen med Johann Forfang og Andreas Stjernen ligger de topp ti i verdenscupen sammenlagt.

Dermed er de fire garantert hopping i åpningsrennet i Oberstdorf. Det gjorde deler av laguttaket lett for Stöckl.

Det var også vanskelig å komme utenom Joachim Hauer, som har debutert på verdenscuppallen, og verdensrekordholder Anders Fannemel. (©NTB)