Frisk og fruktig sitrusfromasj

Perfekt dessert til fete julemiddager. Fromasjen serveres med sitrussirup og en frisk appelsin- og pistasjnøttsalat. 

Sitrussirup:

  • saft av 2 appelsiner og 1 sitron
  • 1 dl sukker
  • 1 ss potetmel utrørt i litt kaldt vann

Kok opp saft av appelsin og sitron og sukkeret, og la koke i 4-5 min.
Rør ut potetmel i litt kaldt vann, tilsett i kjelen under omrøring.
Avkjøl.

Fromasj:

  • 3 plater gelatin + vann til utbløting
  • ½ dl vann
  • 2 ½ dl kremfløte
  • 3 egg
  • 50 g (ca 1/2 dl) sukker
  • 2 ss presset saft av sitron


Slik gjør du:

Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca 2 min.
Klem ut vannet og løs opp gelatinen i ½ dl kokende vann.
Rør om til all gelatin har løst seg opp.
Visp kremfløten halvstiv.
Visp egg og sukker til eggedosis.
Tilsett finrevet appelsinskall (kun det oransje) i eggedosisen.
Hell den avkjølte gelatinoppløsningen i en tynn stråle i eggedosisen under omrøring.
Vend inn pisket krem og saft av appelsin.
Fyll i porsjonsglass eller i en glassbolle.
Dekk med plast, og sett kaldt i minst et par timer eller natten over.
Hell over litt sitrussirup ved servering.

Servèr med appelsin og granateplesalat.

Appelsinsalat med granateplekjerner og pistasjnøtter:

  • 4 appelsiner
  • ½ dl appelsin sirup (se egen oppskrift)
  • ½ dl presset appelsinsaft
  • 1-2 granatepler
  • pistasjenøtter

Slik gjør du:

Skrell frukten og fjern hvite hinner.
Skjær frukten i tynne skiver eller skjær ut fileter mellom hinnene.
Bland sammen appelsinsirup og presset appelsinjuice.
Hell sausen over fruktskivene, og la stå og trekke kaldt minst en time før servering.
Dryss over granateplekjerner og hakkede pistasjnøtter før servering.