FRISTILLES: Økonomisk trøbbel for Team Tvis Holstebro fører til at de norske VM-vinnerne Camilla Herrem og Silje Solberg må finne seg nye arbeidsgivere. NTB SCANPIX
FRISTILLES: Økonomisk trøbbel for Team Tvis Holstebro fører til at de norske VM-vinnerne Camilla Herrem og Silje Solberg må finne seg nye arbeidsgivere. NTB SCANPIX

– Norske VM-vinnere fristilles av klubben

Økonomisk krise for Team Tvis Holstebro.

Team Tvis Holstebro sliter økonomisk og er tvunget til å gjøre drastiske kutt i sin sportslige satsing. 

Sviktende sponsorinntekter fører til at den danske storklubben må redusere lønnsutgiftene med rundt én million på kvinnesiden neste sesong.

Det medfører at laget må kutte hele seks spillere fra lønningslisten. Blant dem finner vi de to nybakte verdensmesterne Camilla Herrem og Silje Solberg, som er på utgående kontrakter. 

– Jeg fikk beskjed i mesterskapet at de sleit med økonomien. Og at de ikke har penger til å beholde alle spillerne til neste år. Egentlig fikk jeg vite det rett før Romania-kampen, så jeg har ikke tenkt noe på det, sier Herrem ifølge Dagbladet.

Keeper Silje Solberg ønsket ikke å snakket med TV 2 om saken da hun landet på Gardermoen sammen med resten av håndballjentene mandag ettermiddag.

Styreleder i Team Tvis Holstebro, Jørgen Hansen, bekrefter også nyheten overfor danske Dagbladet.

– Det er ikke noe jeg kunne ønske mer enn at vi kunne forlenge kontraktene med alle våre VM-spillere. Dessverre har vi ikke penger til det, og jeg vil heller gi beskjed tidlig enn at spillerne på tvinges til å gå ned i lønn, sier Hansen.

– Vi må tilpasse det sportslige budsjettet til klubbens inntekter. Alt annet er uansvarlig. Vi har overfor våre sponsorer og aksjonærer en forpliktelse til å drive en virksomhet i økonomisk balanse, og det har vi planer om å leve opp til, sier Hansen.

Dermed må både Herrem og Solberg på klubbjakt etter den danske sesongen som avsluttes til sommeren er over. 

De to norske Team Tvis Holstebro-spillerne bør uansett ha gode forhandlingskort som nybakte verdensmestere.

I tillegg til Herrem og Solberg, må klubben også fristille svenskene Jamina Roberts, Linn Blohm og Nathalie Hagman, sammen med danske Lærke Møller.