– Van Gaal kan få sparken i romjulen

Britiske medier hevder Louis van Gaal har to kamper på seg til å redde jobben.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Daily Mail, The Telegraph,  Mirror og The Indendependent er blant mediene som mandag melder at den nederlandske manageren har fått kniven på strupen av United-direktør Ed Woodward og at han risikerer sparken i løpet av romjulen dersom prestasjonene ikke bedrer seg.  

1-2-tapet hjemme mot Norwich lørdag, seks kamper uten seier og økende misnøye fra supporterne gjør at United-styret – ifølge de britiske mediene – ikke har annet valg enn å kvitte seg med ham. 

José Mourinho, som fikk sparken i Chelsea torsdag, er nevnt som en mulig erstatter for 64-åringen. Men også Pep Guardiola, som slutter som Bayern München-trener etter sesongen, kan være aktuell for jobben. 

Van Gaal: – Jeg er bekymret
Van Gaal på sin side, innrømmet etter kampen lørdag at han er bekymret for jobben sin, men at han fortsatt følte at han hadde støtte fra Woodward og resten styret. 

– Jeg er bekymret, ja. Jeg vet at tilliten til en manager er veldig viktig. Når man taper kamper minsker tilliten til manageren. Det er det som hender nå. Jeg kan ikke lukke øynene for det, sa han til Telegraph. 

Taper United for enten Stoke 2. juledag eller mot Chelsea to dager senere kan det dermed bety kroken på døren for «jerntulipanen». 

Skylder på «fryktregime»
Det hjelper nok heller ikke på at det kommer stadige rapporter om misnøye blant spillerne med 64-åringens metoder og hans såkalte «fryktregime», som blant annet Daily Mail rapporterte om etter 0-0-kampen mot PSV på Old Trafford i Mesterligaen.  . 

– Spillerne er livredde for å gjøre feil, det virker som om de frykter hva den ustabile treneren vil si og gjøre i pausen eller under de lange videoanalysene på treningsfeltet i etterkant av kampen, skrev den britiske tabloiden den gang.   

Antallet spillermøter og de lange videoanalysene både før og etter kamper var forøvrig noe som også spillerne skal ha vært misfornøyde med tidligere i høst.