Melinda trodde hun ble drept under innspillingen av TV 2s nye krimserie

STOCKHOLM (TV 2): Melinda Kinnaman (44) har en av hovedrollene i «Modus». På et tidspunkt under innspillingen fikk hun panikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kveld er det premiere på TV 2s nye, svenske thriller-serie «Modus».

Se klipp fra serien og intervjuer med skuespillerne i videoen øverst i saken.

I Stockholms snøkledde gater følger vi kriminalpsykologen Inger Johanne Vik, som sammen med døtrene sine blir trukket lenger og lenger inn i et bekmøkt mysterium.

Fikk sjokk under slagsmål

TV 2 møter hovedrolleinnehaverne Melinda Kinnaman (44) og Henrik Norlén i Stockholms gater, samme sted som en fanatisk seriemorder velger sine offer i serien.

De forteller at innspillingen av den dramatiske serien var veldig nervepirrende til tider.

– Det var en slagsmålsscene der jeg plutselig fikk litt sjokk. Jeg hadde skurken over meg, og han tok strupetak på meg. Da kjente jeg plutselig på muligheten for at han ville drepe meg på ekte. Det er en følelse jeg aldri før har kjent. Jeg følte meg utsatt, forteller Kinnaman til TV 2.

Skvetter når hun møter mot-skuespilleren

Det er ikke sikkert hun noen gang kan se på motspilleren, Marek Oravec, igjen uten å kjenne et stikk av frykt.

– Man kjenner til hvem som er morderen helt fra starten av serien, siden man følger han også. Og selv om jeg kjenner Marek Oravec, som er en fantastisk skuespiller, så skvetter jeg fortsatt når jeg møter han. Jeg har sett han gjøre så forferdelige ting, forteller hun.

Henrik Norlén nikker enig:

– Selv om han er jo verdens snilleste, egentlig.

– Man reagerer med hele kroppen

Det mangler ikke på action og spenning i den mørke serien. For Melinda Kinnaman ble det litt i overkant dramatisk til tider.

– Når noen kommer mot deg og ser på deg som at de vil drepe deg og langer ut etter deg ... Selv om man vet at de ikke skal treffe, så skjer det noe med deg. Man reagerer med hele kroppen, hele systemet, forteller hun.

AKTUELLE I NY TV-SERIE: De svenske skuespillerne Henrik Norlén og Melinda Kinnaman har hovedrollene i den nye krimserien Modus, som skal gå på TV 2 i vinter.
AKTUELLE I NY TV-SERIE: De svenske skuespillerne Henrik Norlén og Melinda Kinnaman har hovedrollene i den nye krimserien Modus, som skal gå på TV 2 i vinter.

– Vi var på en del ekle steder også. Vi var i grotter og gjorde en del natt-innspillinger, sier Henrik Norlén. 

Basert på Anne Holt-bok

TV-serien er basert på norske Anne Holts roman «Pengemannen», og budsjettet er på hele 74 millioner kroner – noe som tilsvarer 212.000 kroner i minuttet.

Serien ble svært godt mottatt i Sverige, og nå er skuespillerne spente på hvordan den vil slå an i Norge.

– Det blir spennende å se hvordan serien tas imot i Norge, siden dette er Anne Holt sin historie, sier Norlén.

Modus ser du på TV 2 søndager klokka 21:45 eller på TV 2 Sumo.