DEBUTERER: Mons Røisland er klar for X Games i Aspen. FOTO: SNOWBOARDFORBUNDET /
DEBUTERER: Mons Røisland er klar for X Games i Aspen. FOTO: SNOWBOARDFORBUNDET /

Ny nordmann klar for X Games

Mons Røisland klar for X Games i Aspen.

18 år gamle Mons Røisland er klar for X Games i Aspen. 

Det melder Snowboardforbundet på sine hjemmesider.

18-åringen har imponert stort siden han tidligere i høst ble tatt inn på landslaget, og nå får han altså muligheten til å prøve seg mot de aller beste når X Games arrangeres i Aspen i USA 28.-31. januar neste år.

– Det føles helt urealistisk, egentlig. Jeg hadde ikke forventet det i det hele tatt, sier Røisland til forbundets hjemmesider.

Røisland forteller at å får være med i X Games er en drøm som har gått i oppfyllelse.

– Jeg har sett på hvert år siden jeg var liten og drømt om en dag å få være med. Slik jeg ser det er X Games den største konkurransen. Det er større enn OL, VM og alt annet, sier han.

Etter å ha sikret seg en imponerende sjetteplass i Dew Tour, fikk 18-åringen vite at muligheten for å komme med til X Games eksisterte, og nå har drømmen blitt virkelighet.

– Jeg fikk vite at det kunne bli en mulighet på afterpartyet til Dew Tour. En fyr kom bort til meg og sa at siden jeg kom på sjetteplass så burde det være mulig. Etter det ringte jeg litt rundt og sjekket opp om noen visste om det kunne gå, og så gikk det i boks. Det blir veldig stort, sier han.

18-åringen forteller at han ikke kommer til å holde noe tilbake når han endelig skal få prøve seg blant de beste.

– Nivået er helt sykt for tiden. Ambisjonene mine er bare å lande det beste runnet jeg kan få til. Siden det er rett på finale er det ingen grunn til å safe, sier han.

Konkurransen blir altså Røislands aller første X Games, noe som også kan gjøre han mer aktuell til X Games i Oslo på wildcard.

Husk at du ser både X Games i Aspen og Oslo på TV 2.