Godset solgte kapteinen til svensk toppklubb

Midtstopper Jørgen Horn forlater Strømsgodset til fordel for svenske Elfsborg.

SOLGT: Jørgen Horn er solgt til svensk klubb.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SOLGT: Jørgen Horn er solgt til svensk klubb.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det har lenge vært kjent at Godset-kapteinen har vært aktuell for svenskene som kom på 4.-plass i Allsvenskan forrige sesong.

28-åringen var på legesjekk torsdag. Fredag kom bekreftelsen. Horn har skrevet under på en fireårsavtale med Borås-klubben.

– Jørgen ønsket å bytte klubb. Han har fått et veldig godt økonomisk tilbud fra Elfsborg som vi ikke er i nærheten av å matche, sier sportssjef Jostein Flo i en pressemelding.

Fra før spiller norske Niklas Gunnarsson og Henning Hauger for laget.

Torsdag ble det bekreftet at Godset-spiller Gustav Wikheim også forlater klubben. Han ble solgt for over ti millioner kroner til belgiske Gent.

Ukjent overgangssum
Det er ukjent hva drammensklubben fikk for Horn.

– Vi kommer ikke til å gå ut i markedet etter en ny midtstopper med det første. Valsvik, Høibråten og Madsen holder alle et høyt nivå, sier Flo, og legger til:

– Vi takker Jørgen for tre fine år. Hos oss har han utviklet seg til å bli en av de beste midtstopperne i Tippeligaen når han har fått være skadefri. Jørgen har gjort en kjempejobb for Godset, og vi ønsker ham lykke til videre i Sverige, sier han.

Jørgen Horn fikk med seg 54 kamper og scoret to mål i løpet av sine sesonger i Strømsgodset. Han noterte seg også for hele 16 gule kort.

(©NTB/TV 2 Sporten)

Mer innhold fra TV 2