BESLAGLA APPLE-PRODUKTER: Rumenerne prøvde å kjøpe eksklusive varer med stjålne eller kopierte betalingskort. Enkelte steder lyktes de. Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Kiichiro Sato)
BESLAGLA APPLE-PRODUKTER: Rumenerne prøvde å kjøpe eksklusive varer med stjålne eller kopierte betalingskort. Enkelte steder lyktes de. Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Kiichiro Sato)

Rumensk firerbande tatt for omfattende kortsvindel

Politiet ber om tips i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fire ble tatt etter at vektere på kjøpesenteret Moa i Ålesund tipset politiet om rumenernes merkelige oppførsel.

De var innom forskjellige butikker og plukket ut dyre varer som de forsøkte å betale med ulike kort. Om kortene ble avvist, gikk de videre til neste butikk. Enkelte steder lyktes de i å få gjennom større transaksjoner.

Beslagla luksusvarer

Onsdag kveld ble tre menn og en kvinne pågrepet. Politiet tok beslag i betydelige mengder eksklusive varer som klær, Apple-produkter, parfymer og klokker.

– Vi har grunn til å tro at aktiviteten med kortsvindel har pågått over to dager i Ålesund og flere dager i Bergen og Stavanger, sier politiførstebetjent Lars Eirik Steinsland ved Sunnmøre politidistrikt i en pressemelding fredag ettermiddag.

Politiet ønsker informasjon fra butikker i Ålesundsområdet som tirsdag og onsdag har opplevd at utlendinger har forsøkt å kjøpe dyre varer med kort som er blitt avvist.

Glad for tips

Kortsvindel går ut på at stjålne, kopierte eller falske betalingskort brukes til å betale for varer og tjenester. Politiet opplyser at slik kriminalitet ofte blir utført av profesjonelle og organiserte kriminelle grupper.

Politiet på Sunnmøre berømmer vekterne på Moa og butikkpersonale som varslet om den mistenkelige aktiviteten.

De fire rumenerne fremstilles for varetektsfengsling fredag ettermiddag.