GRENSEKONTROLL. Justisdepartementet har besluttet å forlenge grensenkontrollen. Avbildet her er Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GRENSEKONTROLL. Justisdepartementet har besluttet å forlenge grensenkontrollen. Avbildet her er Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Grensekontrollen på fergene forlenges til 15. januar

Kontrollen ligger an til å bli ytterligere forlenget, opplyser Justisdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Norge har mottatt en svært stor andel asylsøkere over kort tid i forhold til innbyggertallet. Det har satt vår evne til å opprettholde nødvendig kontroll over dem som er kommet, på prøve, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) i en pressemelding.

– Selv om tallene på migranter som kommer over indre Schengen-grense, har gått ned de siste par ukene, anser regjeringen det fremdeles som nødvendig å forlenge grensekontrollen for å sikre at vi har full kjennskap til dem som kommer over indre grense. Dette er en forutsetning for vår indre sikkerhet, fortsetter han.

Den midlertidige grensekontrollen ble innført 26. november og gjelder personkontroller på alle fergeankomster fra Danmark, Sverige og Tyskland. Kontrollen blir nå forlenget inntil 15. januar 2016.

EU-kommisjonen er varslet om at kontrollen kan bli videreført i inntil tre måneder etter 15. januar 2016.

(NTB)