I dag er det 23 strekninger på norske veier som har strekningsmåling. Fra mandag er antallet oppe i 24. Foto: Anita Jacobsen, Indre Akershus Blad/AMEDIA.
I dag er det 23 strekninger på norske veier som har strekningsmåling. Fra mandag er antallet oppe i 24. Foto: Anita Jacobsen, Indre Akershus Blad/AMEDIA.

Her kommer den 24. streknings-målingen på norske veier

Denne gangen på en svært ulykkesutsatt vei.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra mandag blir det gjennomsnittsmåling på den såkalte "dødsmila". Siden fredag 11. desember har fotoboksene stått i testmodus.

Det er hovedutvalget for samferdsel i Akershus fylkeskommune som har bedt om etablering av gjennomsnittsmåling av fart langs fylkesvei 170, skriver Romerikes Blad.

– Jeg er svært fornøyd med at vi nå får på plass et viktig trafikksikkerhetstiltak på Kompveien, sier Solveig Schytz (V), leder av hovedutvalget, i en pressemelding.

Framskyndet prosessen

Fotoboksene skulle etter planen settes i drift senest februar 2016. Tidspunktet er dermed framskyndet med to måneder.

– Vi er godt fornøyde med at vi fikk anledning til å framskynde prosessen. Både entreprenøren og vi så en mulighet til å sette på ekstra ressurser. I tillegg kunne vi velge en alternativ løsning for strømføring som tok kortere tid. Dette gjorde at vi kunne framskynde montering og ferdigstilling av strekningsmålingen sier Vegavdelingsdirektør i Statens vegvesen Nils Audun Karbø.

Flere dødsulykker

Gjennomsnitts-målingen vil gå over en åtte kilometer lang strekning der fartsgrensen vil være 70 km/t.

Lørdag for to helger siden døde to menn som følge av en ulykke på Kompveien.

I løpet av de siste 15 årene har 13 personer dødd på den korte strekningen mellom Bjørkelangen og Fetsund.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no – her:

LES OGSÅ: Tatt i samme fotoboks – 11 ganger!