I dag er det 23 strekninger på norske veier som har strekningsmåling. Fra mandag er antallet oppe i 24. Foto: Anita Jacobsen, Indre Akershus Blad/AMEDIA.
I dag er det 23 strekninger på norske veier som har strekningsmåling. Fra mandag er antallet oppe i 24. Foto: Anita Jacobsen, Indre Akershus Blad/AMEDIA.

Her kommer den 24. streknings-målingen på norske veier

Denne gangen på en svært ulykkesutsatt vei.

Fra mandag blir det gjennomsnittsmåling på den såkalte "dødsmila". Siden fredag 11. desember har fotoboksene stått i testmodus.

Det er hovedutvalget for samferdsel i Akershus fylkeskommune som har bedt om etablering av gjennomsnittsmåling av fart langs fylkesvei 170, skriver Romerikes Blad.

– Jeg er svært fornøyd med at vi nå får på plass et viktig trafikksikkerhetstiltak på Kompveien, sier Solveig Schytz (V), leder av hovedutvalget, i en pressemelding.

Framskyndet prosessen

Fotoboksene skulle etter planen settes i drift senest februar 2016. Tidspunktet er dermed framskyndet med to måneder.

– Vi er godt fornøyde med at vi fikk anledning til å framskynde prosessen. Både entreprenøren og vi så en mulighet til å sette på ekstra ressurser. I tillegg kunne vi velge en alternativ løsning for strømføring som tok kortere tid. Dette gjorde at vi kunne framskynde montering og ferdigstilling av strekningsmålingen sier Vegavdelingsdirektør i Statens vegvesen Nils Audun Karbø.

Flere dødsulykker

Gjennomsnitts-målingen vil gå over en åtte kilometer lang strekning der fartsgrensen vil være 70 km/t.

Lørdag for to helger siden døde to menn som følge av en ulykke på Kompveien.

I løpet av de siste 15 årene har 13 personer dødd på den korte strekningen mellom Bjørkelangen og Fetsund.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no – her:

LES OGSÅ: Tatt i samme fotoboks – 11 ganger!