Her står vannføyka, etter at Bugattien nettopp har kjørt rett ned i innsjøen. Føreren visste neppe at noen filmet svindelforsøket. Illustrasjonsfoto: youtube.com/Netcarshow.com
Her står vannføyka, etter at Bugattien nettopp har kjørt rett ned i innsjøen. Føreren visste neppe at noen filmet svindelforsøket. Illustrasjonsfoto: youtube.com/Netcarshow.com

Druknet sin egen superbil - nå må han i fengsel

Visste neppe at svindelforsøket ble filmet.

Det var i november 2009 at amerikanske Andy House luftet sin Bugatti Veyron utenfor Galveston i Texas – for siste gang.

Plutselig skar bilen ut av veien – og kjørte rett ut i en innsjø. House hevdet han hadde blitt distrahert av en lavtflygende pelikan og at han kjørte ut for svinge unna.

Det han imidlertid ikke visste, var at det hele tilfeldigvis ble filmet fra en annen bil som kjørte på en parallellvei. Fotografen hadde fått øye på Veyronen og ville ikke la muligheten til å filme en så spesiell bil gå fra seg.

Forsikret for 13 millioner

På videoen du kan se under, er det ikke mulig å se noen pelikan. Det ser heller ikke ut som House gjør noe forsøk på å bremse. Amerikaneren endret derfor standpunkt i saken, og påsto i stedet at han så etter mobilen som datt på gulvet. Dette var naturligvis av stor interesse for forsikringsselskapet hans.

House krevde nemlig en erstatning på 2,2 millioner dollar, eller over 13 millioner kroner etter Veyron-drukningen. Forsikringssummen var attpåtil mer enn det dobbelte av hva han kjøpte bilen for.

Les også: Bugatti Veyron: Har du lyst på en vannskadet superbil?

Fengsel og skyhøyt erstatningskrav

Etter en lang og tidkrevende rettsprosess, tilsto House til slutt at hendelsen var gjort med viten og vilje. I fjor kunne vi lese at House risikerte opptil 20 års fengsel, men slik gikk det ikke.

I stedet fikk han en langt mildere straff som endte med ett år og én dag i fengsel, etterfulgt av tre års prøvetid. I tillegg til dette må han punge ut hele 600.000 dollar som han tidligere fikk utbetalt av forsikringsselskapet.

Se video av svindelforsøket her:

Les også: Druknet han superbilen med vilje?