SELGES? Ekspert spår at både Ronaldo og Benzema kan bli solgt til sommeren. FOTO: PIERRE-PHILIPPE MARCOU /
SELGES? Ekspert spår at både Ronaldo og Benzema kan bli solgt til sommeren. FOTO: PIERRE-PHILIPPE MARCOU /

Ekspert: – Real Madrid har en plan for å kvitte seg med Ronaldo og Benzema

Guillem Balague mener stjernene nesten må ta like mye av skylden for Real Madrid-krisen som trener Rafael Benitez.

Flere spanske medier hevdet tidligere denne uken at det hersker total kaos i Real Madrid, og at et gryende spilleropprør mot manager Rafael Benitez er på trappene.

Onsdag påstår både AS, L'Equipe og Marca at Castilla-trener Zinédine Zidane angivelig vil ta over som ny trener for Real Madrids A-lag ved neste feilsteg fra nåværende trener Rafael Benitez.

Sky Sports anerkjente fotballekspert Guillem Balague, som har gode kilder innad i Real Madrid, bekrefter at det for tiden hersker stor usikkerhet rundt Benitez’ fremtid.

– Ikke rett å skylde på treneren
Men spanjolen mener ikke bare treneren må ta skylden for krisen.

– Du kan selvsagt gi skylden til treneren, men det er alltid det letteste å gjøre. Jeg vil imidlertid utdype dette litt, sier Guillem Balague til Sky Sports, før han forklarer:

– Troppen er i ubalanse på grunn av forretningsmodellen til klubben. De har for eksempel ikke nok midtbanespillere i troppen. I tillegg har flere spillere spredd negativitet fordi de er misfornøyd med at Carlo Ancelotti måtte gå, og sin egen rolle i laget, forteller han.

– En strategi på plass for å selge Ronaldo og Benzema
Cristiano Ronaldo er en av stjernene som skal være svært misfornøyd med å spille under Benitez.

Balague hevder på sin side at både Ronaldo og spisstjernen Karim Benzemas fremtid på Bernabeu er like usikker som trenerens.

– Det vil alltid være lettere å kvitte seg med treneren fremfor de største stjernene. Men jeg vet at Real Madrid har en strategi på plass for å kvitte seg med Ronaldo og Benzema. Det betyr ikke at Real Madrid kommer til å selge dem, men at klubben seriøst vurderer det, fastslår han.

– Ikke sett én spiller med rett holdning i 90 minutter
En av grunnene til at Real Madrid skal være villig til å selge sine stjerner, er spillernes holdninger og innstilling.

– Flere av spillerne syntes livet var bedre under den forrige treneren. Denne sesongen har jeg ikke sett én eneste spiller i Real Madrid med den rette holdningen i samtlige 90 minutter, forklarer han.

– Real Madrid spilte en god omgang mot Sevilla, så tapte de kampen. De spilte også en god andre omgang mot Villarreal, men tapte den også. Det antyder at forholdet til treneren ikke er det beste. Men er det virkelig trenerens skyld, spør eksperten.

PS: Etter helgens 0-1-tap mot Villarreal ligger Real Madrid på en foreløpig tredjeplass på tabellen etter 15 serierunder. Avstanden opp til ligaleder Barcelona er fem poeng. Så fullstendig sportslig krise for storklubben er det ikke – foreløpig.