Millionsluket Mourinho: – Så mye vil det koste Chelsea å gi ham sparken

Roman Abramovitsj må punge ut med en halv milliard om han vil kvitte seg med portugiseren. Det kan avgjøres på onsdag.

Det vil koste Chelsea, og i særdeleshet eier Roman Abramovitsj, 40 millioner pund, etter dagens kurs 526 millioner kroner, dersom han vil gi José Mourinho sparken som Chelsea-manager. Det skriver Daily Mail.

Grunnen er at klubben må kjøpe Mourinho ut av den resterende kontraktstiden (3,5 år).

Når manageren da tjener 250.000 pund (3,3 millioner kroner) i uken, og klubben ikke brydde seg med å sikre seg en kompensasjonsklausul om de ville kvitte seg med ham, sier det seg selv at det blir kostbart.

Ifølge den britiske avisen skal den russiske eieren avholde et krisestyremøte onsdag, der Mourinhos fremtid naturlig nok blir diskutert etter katastrofestarten på årets Premier League-sesong.

Vesentlig faktor mot sparken

Sammen med våpendragerne Bruce Buck, Marina Granovskaia, Eugene Tenenbaum og Michael Enemalo skal de avgjøre Mourinhos skjebne.

AVGJØR SKJEBNEN: Roman Abramovitsj og sønnen Arkadij møter José Mourinho. TIl høyre styremedlem Eugene Tenenbaum. FOTO: NICK POTTS /
AVGJØR SKJEBNEN: Roman Abramovitsj og sønnen Arkadij møter José Mourinho. TIl høyre styremedlem Eugene Tenenbaum. FOTO: NICK POTTS /

Den høye kostnaden ved å løse ham fra kontrakten veier kraftig imot å avskjedige klubbens mest suksessrike manager gjennom tidene. Det var en av faktorene som ble diskutert i et ni timer langt krisemøte etter tapet mot Bournemouth.

Abramovitsj har ytret sin støtte til Mourinho flere ganger den siste tiden, men tålmodigheten kan være i ferd med å skrumpe inn etter 1-2-tapet for Leicester mandag.

Akkurat nå er den regjerende ligamesteren ett poeng over nedrykksplass i Premier League, tre kamper unna halvspilt sesong.

Mistet garderoben?

Det blir stilt store spørsmål ved om han er mannen til å snu Chelsea-skuten og få stjernene til å fyre på alle sylindrene igjen. Mourinho føler seg sviktet av spillerne.

– Vi slipper inn to mål som er uakseptable for meg. Jeg vet at min beste kvalitet er å identifisere hver detalj om motstanderne. Disse to målene, med bevegelsen til Vardy og crossen til Mahrez, er to scoringer som er svært vanskelig å godta. Jeg føler at jobben jeg gjorde ble forrådt av spillerne, sa han i sitt intervju etter kampen.

Blant de som tviler på Mourinhos evne til å snu det er TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

– Chelsea er på villspor. Hvis det ikke blir bedring så vet man ikke hva som skjer. Man engster seg litt på hans vegne. Det virker som han har brukt opp det han har i beltet, så får vi se om guttene hans gidder å levere, sa han etter Chelseas tap for Leicester.

Dersom styret i London-klubben velger å kvitte seg med Mourinho vil det være andre gang i historien. 

I september 2007 fikk Mourinho og trenerstaben hans 16 millioner pund (etter dagens kurs 210 millioner kroner) for å forlate trenergjerningen.