VIL FJERNE BENITEZ: Cristiano Ronaldo skal være svært misfornøyd med treneren i Real Madrid. FOTO: HEINO KALIS /
VIL FJERNE BENITEZ: Cristiano Ronaldo skal være svært misfornøyd med treneren i Real Madrid. FOTO: HEINO KALIS /

– Ronaldo leder et mytteri mot Benitez

En illsint Cristiano Ronaldo skal ha forlatt rommet etter at trener Rafael Benitez refset superstjernens frisparkstatistikk.

Rafael Benitez’ dager som Real Madrid-sjef kan være talte i løpet av svært kort tid. Det hevder flere spanske aviser og TV-kanaler tirsdag, som samtidig beskriver situasjonen i Real Madrid som «fullstendig krise» for øyeblikket.

Ifølge den Madrid-baserte avisen Marca skal både Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema, Toni Kroos, Sergio Ramos, James Rodriguez, Marcelo og Jesé ha luftet sin misnøye mot treneren.

Avisen går så langt at de påstår at Cristiano Ronaldo leder et mytteri mot Benitez. Med mytteri menes en handling der flere personer i forening er ulydige mot en ledelse på en måte som avsetter ledelsen.

Nektet å adlyde Benitez' ordre
Gareth Bale skal ha nektet å adlyde trenerens ordre i 0-1-nederlaget mot Villarreal søndag. I den samme kampen ble Toni Kroos benket, og det skal ifølge Marca ha ført til et svært anstrengt forhold mellom tyskeren og treneren.

Fra før av skal Benitez allerede ha skaffet seg et dårlig forhold til både Sergio Ramos, Karim Benzema, James Rodriguez, Marcelo, Isco og Jesé, skriver Marca.

Men det stopper ikke der. I TV-programmet El Chiringuito ble det hevdet at Cristiano Ronaldo leder an i forsøket på å få Real Madrid-ledelsen til å sparke Benitez.

Illsint Ronaldo forlot rommet
Årsaken er at den spanske manageren skal ha reagert på Ronaldos dårlige frisparksstatistikk den siste tiden. Han foreslo en biomekanisk analysefor å bedre superstjernens frisparkteknikk.

Det skal ha fått Ronaldo til å se fullstendig rødt. I diskusjonen som fulgte i etterkant skal 30-åringen ha forlatt rommet i sinne, hevder TV-kanalen, som siterer kilder i Real Madrid-miljøet.

El Chiringuito sendes på TV-kanalen Mega og er et TV-program lignende «FotballXtra» i Norge. Programleder og redaksjonell sjef i dette TV-programmet, Josep Pedrerol, er en av Real Madrid-president Florentino Perez nærmeste venner.

Gjennom hele sesongen har det vært spekulasjoner om misnøyen mot Benitez kan føre til at den tidligere Liverpool-sjefen får sparken på Bernabeu.

Ekspert: – Sitter utrygt uansett
Fotballekspert Petter Veland sa imidlertid til TV 2 Sporten tidligere i høst at han tror Benitez ikke sitter så utrygt som tabloidene vil ha det til.

– Benitez kom skjevt ut fra starten av. Folk ville jo at Carlo Ancelotti skulle fortsette. Og etter 0-0 i den første kampen, fikk kritikerne vann på møllen. Enkelte faser av Real Madrids spill har ikke vært bra denne sesongen, men uansett om det hadde vært Mourinho, Ferguson eller Guardiola som var trener, så ville det blitt snakket om at treneren satt utrygt, mente han.

Etter helgens 0-1-tap mot Villarreal ligger Real Madrid på en foreløpig tredjeplass på tabellen etter 15 serierunder. Avstanden opp til ligaleder Barcelona er fem poeng.

– En Real Madrid-trener sitter utrygt uansett. Men Benitez har ikke mye å gå på når det gjelder mediekritikk og det faktum at fansen ikke ønsket ham som trener i utgangspunktet. Så lenge du som Real Madrid-trener ikke vinner titler, så vil han alltid være i en ekstremt utsatt posisjon, poengterte den anerkjente fotballeksperten med spansk fotball som sitt spesialfelt.