Camilla Herrem: – Vil ikke ha den følelsen igjen

Håndballjentene har tatt medalje i ti av de siste elleve mesterskapene, men i 2013 gikk det galt. I kvartfinalen.

Jublende norske håndballjenter med gledestårer har nærmest blitt en tradisjon, men i VM i 2013 ble det bråstopp i kvartfinalen mot vertsnasjonen Serbia.

Etter at det hadde blitt medalje i ni mesterskap på rad, hvorav gull i seks, så stod sjokkerte og vantro norske spillere igjen på banen. Tårene trillet, men denne gangen var det ikke gledestårer.

– Det var ikke sånn det skulle bli, at vi skulle ryke ut i kvarten, sa en fullstendig knust Nora Mørk til TV 2 Sporten rett etter tremålstapet for Serbia.

– Det er jo dette vi har ofret alt for. Det er uvirkelig egentlig, sa Camilla Herrem oppløst i tårer.

– Det var tungt og forvirrende
Jentene slo tilbake med EM-gull i fjor, men i EM er det hovedrunde etter gruppespillet, og ikke vinn eller forsvinn som det er i VM.

Nå må Montenegro vippes av pinnen for at ikke seiersvante håndballjenter skal reise hjem fra Danmark uten å være med i medaljekampen.

– Det var tungt og forvirrende, sier Nora Mørk om det som skjedde i Serbia for to år siden.

– Det var en merkelig følelse, for etter kampen så var det litt sånn; hva skal vi gjøre nå?, forteller Camilla Herrem når vi er så ufine og ber henne tenke tilbake på kampen i Beograd. Og legger til at hun aldri hadde opplevd å reise hjem fra et mesterskap uten medalje før.

– Jeg har ikke så kjempelyst å ha den følelsen der igjen, avslutter den norske venstrekanten før onsdagens kvartfinale mot Montenegro.