– Det virker som at Mourinho har brukt opp det han har i beltet

TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller mener det er en kollektiv nedsmelting på gang i Chelsea.

Leicester-Chelsea 2-1

Etter 16 kamper ligger regjerende ligamester Chelsea på 16.plass i Premier League.

Storklubben har skrapet sammen stakkarslige 15 poeng på 16 kamper, og ligger ett poeng over Norwich på nedrykksplass.

Krisen er reell, og ble ikke forbedret da José Mourinhos menn tapte for Leicester mandag kveld. Mourinhos posisjon blir et naturlig samtaleemne de neste ukene, selv om Chelsea-styret tidligere har fredet ham.

– Chelsea er på villspor. Hvis det ikke blir bedring så vet man ikke hva som skjer. Man engster seg litt på hans vegne. Det virker som han har brukt opp det han har i beltet, så får vi se om guttene hans gidder å levere, sier TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

Etter kampen gikk Mourinho langt i å antyde at han ble sveket av spillerne sine.

– Vi slipper inn to mål som er uakseptable for meg. Jeg vet at min beste kvalitet er å identifisere hver detalj om motstanderne. Disse to målene, med bevegelsen til Vardy og crossen til Mahrez, er to scoringer som er svært vanskelig å godta. Jeg føler at jobben jeg gjorde ble forrådt av spillerne, sa han i sitt intervju etter kampen.

– Mangler intensitet

Nettet snører seg nå rundt tidenes mest suksessrike Chelsea-manager.

Han hevder han ser topprestasjoner på trening, men at det ikke kommer ut i kampene.

– Han føler seg sveket, men det er fordi han ikke kan forstå at de gjør jobben på treningsbanen, men ikke kan ta det med seg ut på kampdag. Han ser spillere som ikke leverer. De viser verken kvalitet, ønske, intensitet eller sult, som for eksempel den Leicester viser, sier Bianca Westwood, BBC-reporteren og -kommentatoren som gjestet TV 2s Premier League-studio mandag.

– Når de beste spillerne ikke presterer, og det ser ut som de ikke vil prestere heller, da har han en stor jobb foran seg med å løfte spillerne. Men det er vanskelig, man kan se at han ikke vet hvordan.

José Mourinho famler altså i blinde etter løsningen på problemene.

Westwood får støtte av Stamsø Møller.

– Det er noe dødt over Chelsea. Det virker som det er noe med sulten til spillerne. Vi kan se hva som går galt på banen, men vi kan ikke gå inn i spillernes hoder. Det er en kollektiv nedsmelting i Chelsea, og i dag synes jeg det virker som om han ikke evner å motivere dem nok, sier Stamsø Møller.

– Han snakker om spillere som skuffer ham. I dag tok han av den gamle favoritten Oscar. Kanskje sikter han til Azpilicueta og Zouma som ikke gjør jobben sin så bra ved scoringene. Det er noen han sikter til her.

Nedrykk?

Så langt har Chelsea tapt ni av de første 16 kampene.Sist gang samme klubb gjorde det var i 1978-79-sesongen. Da rykket de ned.

Mourinho innrømmet på pressekonferansen etter kampen at de er i nedrykkssonen, men nektet å gå med på at at klubben er i nedrykkstriden.

Det er likevel store problemer.

– Vi har mange spillere, spesielt noen viktige spillere i viktige posisjoner, som ikke er på sitt beste nivå. Alle kan se det. Da er det vanskelig å score mål, sier Mourinho.

– Hele forrige sesong gjorde jeg en fantastisk jobb fikk jeg spillerne til å prestere godt, kanskje på et nivå over det de egentlig er på. Denne sesongen gjør vi det så svakt at noen spillere, ikke alle, har det vanskelig.

Og muligens var det allerede på overgangsmarkedet, da Mourinho skulle forbedre kvaliteten på laget, at det gikk galt for Chelsea.

– Han ville ha en spiss til, han ville ha John Stones. Han visste at det var hull i stallen og problemer i troppen, men det viser seg kanskje først nå hvor alvorlig dette er, sier Bianca Westwood.

Og om Abramovitsj kan tenke seg å kvitte seg med Mourinho om ting blir for ille?

– Han har gjort det før, så han kan gjøre det igjen.