– Hun er kriminell i spillestilen

VMs tøffeste har brunt belte i judo. Onsdag er det Norge som skal få gjennomgå.

– Den er stygg, den der. Hun er kriminell i spillestilen. I går satt hun og sutret etter at hun skadet en spiller og så gjør hun dette, sa TV4s kommentator Robert Perlskog ifølge Expressen etter at Suzana Lazovic hadde grisetaklet Linnea Torstenson i fjorårets EM.

For kvelden før var det Nederlands Estevana Polman som smertefullt fikk merke at hun beveget seg inn i Montenegros midtforsvar.

Også hun ble slaktet ned av Lazovic.

Etter taklingen av Torstenson så ikke Det europeiske håndballforbundet (EHF) noen annen løsning enn å utestenge Lazovic.

Se de to taklingene i videovinduet øverst på siden.

Dermed gikk 23-åringen glipp av semifinalen mot Spania.

– Jeg synes det er latterlig. De sa jo også på pressekonferansen at det var slike ting de trener på. Vi må ha dommere som slår ned på det. Det skjer gang på gang og spillere kan bli skadet, sa Helle Thomsen til dansk TV 2. Hun var landslagssjef for Sverige under EM i 2014.

Så langt i VM har Buducnost-spilleren klart å holde seg unna de verste grisetaklingene. Totalt er det blitt fire tominuttere på henne på seks kamper.

Det er kanskje ikke så rart at Lazovic er tøff i spillestilen.

I oppveksten var det judo som var idretten hennes. Ifølge Portal Analitika har hun seks ganger gått til topps i nasjonale mesterskap på aldersbestemt nivå i Serbia og Montenegro. Hun har fremdeles brunt belte, selv om det er nå er håndballen hun lever for og av.

Men hun kunne gått glipp av VM. 

I fjor høst fikk hun trøbbel med hjerteflimmer. Den gangen ble skylden lagt på et virus. Men da plagene kom tilbake i sommer, så ble det sett grundigere på hjertet hennes.

I oktober ble hun operert av kirurgen Karl Paponea i Milano, og skal nå være kvitt plagene, skriver MNE Magazin.

– Jeg er klar over at jeg ikke er på mitt beste. Men vi ønsker å kvalifisere oss til OL og gjør vi det bra i VM så kan vi klare det. Når det gjelder hjertet, så har jeg ingen problemer. Selvfølgelig ligger det i bakhodet, men det skal ikke ta bort oppmerksomheten fra det vi gjør på banen, sier Lazovic til Reprezentacija.

Selv om Lazovic foreløpig har klart å holde seg på matten, så har Montenegro totalt fått 34 tominuttere. Bare Puerto Rico og Cuba har fått flere i VM så langt.

TV 2s håndballekspert Frode Scheie forventer tøffe tak når Norge er motstander i kvartfinalen onsdag.

– Jeg forventer at det blir en tøff kamp hvor de kommer til å prøve og sette Norge litt ut av spill, dra ned tempoet og knalle til i duellene. Vi må være med på den kampen sånn at det blir en utligning på det. Også må vi løpe. Vi er nødt til å kjøre tempo, sier han.

Så får vi se om Lazovic klarer å gå gjennom nok en kamp uten en grisetakling.

Se Norge - Montenegro direkte på TV 2 onsdag klokken 20.25.