SCORER MER ENN GAMLEKLUBBEN: Javier Hernandez scorer for øyeblikket mer enn hele Manchester United-troppen til sammen. Trolig til van Gaals store fortvilelse. FOTO: SCANPIX / MONTASJE
SCORER MER ENN GAMLEKLUBBEN: Javier Hernandez scorer for øyeblikket mer enn hele Manchester United-troppen til sammen. Trolig til van Gaals store fortvilelse. FOTO: SCANPIX / MONTASJE

For dårlig for van Gaal – nå scorer han mer enn hele Manchester United

TV 2-ekspert er forundret over at Manchester Uniteds manager Louis van Gaal solgte
Javier «Chicharito» Hernández på billigsalg i sommer.

Manchester United har denne sesongen fått mye kritikk for troppens manglende scoringsevne.

Etter 16 serierunder har Louis van Gaal hittil kun scoret 21 mål i Premier League, og på sine 12 kamper kun ti fulltreffere totalt.

Vraket spiss herjer i Tyskland
Og kanskje burde van Gaal nå tatt en titt mot Bundesliga og sin tidligere angriper Javier «Chicharito» Hernández.

For øyeblikket presterer nemlig meksikaneren bedre offensivt enn hele Manchester United-troppen til sammen.

Chicharito ble i sommer veiet og funnet for lett for Manchester United. 27-åringen ble solgt til tyske Bayer Leverkusen for drøye 74 millioner kroner. Til sammenligning betalte West Brom mer for å hente Hulls James Chester i samme periode.

I Bundesliga har Chicharito blitt en umiddelbar suksess. I helgen scoret Mexicos landslagsspiss hat trick på bare 13 minutter mot Borussia Mönchengladbach, og på sine 12 siste kamper har han scoret hele 15 mål for Leverkusen.

– En vanvittig dårlig avgjørelse
Manchester United på sin side har på samme antall kamper kun scoret ti mål. TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller er forundret over at van Gaal valgte å selge Chicharito.

– Jeg synes Chicharito har vært bra helt siden han kom til Europa, og har i flere sesonger vist at han er en målscorer fra øverste hylle. Husk at han periodevis også spilte bra da han var utlånt til Real Madrid forrige sesong, sier Møller, før han fortsetter:

– Verken Wayne Rooney og Martial har vært en «hit» på topp for Manchester United. Derfor er det jo lett å kunne si nå at å selge Chicharito var en vanvittig dårlig avgjørelse av van Gaal, mener han.

– Har levert på løpende bånd for Leverkusen
Eksperten mener Manchester United har fremstått som et lag med en svak offensiv slagkraft denne sesongen.

– Manchester United skaper veldig lite. Rooney faller ofte ut etter 20-30 minutters spill av kampene, men får samtidig ikke mye å jobbe med. De baserer sitt kreative spill på unge, umodne spillere. Martial og Depay har levert glimtvis, mens Chicharito har levert på løpende bånd for Leverkusen, mener Møller, og legger til:

– Det var nok derfor ingen god idé å selge en angriper med såpass erfaring som Chicharito og overlate ansvaret til unge spillere, poengterer han.

– Nesten et større under at Di Maria ble solgt
Chicharito er imidlertid ikke den eneste Stamsø Møller stusser over at ble solgt.

– Det samme kan sies om Angel Di Maria. At van Gaal ikke fant plass til en slik spiller i sitt lag, som er på toppen av sin karriere og briljerer fullstendig for PSG nå, er et enda større under, minner han om.

– Hvorfor tror du Chicharito og Di Maria ble solgt?

– Det er jo vanskelig å si. Di Maria trivdes vel ikke i Manchester, og van Gaal følte kanskje at han ikke var dedikert nok. For Chicharitos del kan det være at van Gaal rett og slett ikke ville bruke ham, spekulerer Stamsø Møller.

Chicharito vs. Manchester United siste 12 kamper:

Mål siste 12 kamper:

Chicharito: 15
Manchester United: 10

Treffsikkerhet avslutninger mot mål:

Chicharito: 69 prosent
Manchester United: 43 prosent

Skudd per mål:

Chicharito: 43 prosent
Manchester United: 9 prosent

Minutter mellom hvert mål:

Chicharito: 67
Manchester United: 111

Kilde: Opta