IKKE LIKE BLIDE: Knut Arild Hareide twitret om regjeringsendringene tirsdag morgen. FOTO: FAKSIMILE TWITTER / TV 2
IKKE LIKE BLIDE: Knut Arild Hareide twitret om regjeringsendringene tirsdag morgen. FOTO: FAKSIMILE TWITTER / TV 2

Slik reagerer Hareide på endringene i regjeringen

«Her er en kar som har lånt søsterens smikke og som ser litt lysere på noe av dagens nyhetsbilde enn pappaen sin», skriver KrF-lederen tirsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag morgen våknet lederen av Kristelig Folkeparti, Knut Arild Hareide, opp til mange spekulasjonsnyheter om en ny regjering.

I en Twitter-melding tidlig onsdag, uttrykte Hareide at han så noe mørkere på dagen enn vanlig, men det var han alene om på hjemmebane.

«Her er en kar som har lånt søsterens smikke og som ser litt lysere på noe av dagens nyhetsbilde enn pappaen sin..», skriver Hareide i en kommentar til et bilde av sin syv måneder gamle sønn som smiler bredt. 

Hareide la ut Twitter-bildet på samme tidspunkt som da flere medier skrev at Per Sandberg (Frp) skulle bli innvandringsminister. TV 2 vet at Per Sandberg skal inn i regjeringen, men det er ikke kjent hvilken post han tildeles. Det ble tidligere meldt at Sandberg skulle bli innvandringsminister, men dette stemmer ikke.

KrF-lederen ønsker ikke å kommentere spekulasjonene før statsminister Erna Solberg bekrefter endringene.

TV 2 har fått tillatelse av Hareide til å bruke bildet av sønnen. 

Ny regjeringskabal

De siste ukene har statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen og deres nærmeste rådgivere planlagt en ny regjeringskabal.

Den nye regjeringskabalen blir trolig lagt frem i et ekstraordinært statsråd onsdag.

Justis- og beredskapsdepartementet:

TV 2 vet at Anders Anundsen (Frp) blir sittende som justisminister, men blir fratatt asyl- og innvandringsfeltet. Regjeringen oppretter en egen innvandrings- og integreringsminister.

Arbeids- og sosialdepartementet:

Etter det TV 2 erfarer skal nåværende arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) gå av som statsråd. Det er ikke kjent om han skal ut av regjeringen for godt.

– Jeg registrerer at det er masse spekulasjoner i media i dag. Jeg har ingen kommentar til det, sier Eriksson til TV 2.

Det er uklart hvem som tar over etter Eriksson.

Samferdselsdepartementet:

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) blir, etter det TV 2 kjenner til sittende som samferdselsminister.

Finansdepartementet:

Finansminister Siv Jensen (Frp) blir sittende.

Olje- og energidepartementet:

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) blir sittende på sin nåværende post, bekrefter kilder til TV 2.

Nærings- og fiskeridepartementet:

Ifølge VG er Sandberg aktuell som fiskeriminister, men det ikke kjent om nåværende fiskeriminister Elisabeth Aspaker skal ut av regjeringen.

TV 2 vet at Per Sandberg (Frp) skal inn i regjeringen, men det er ikke kjent hvilken post han tildeles. Det ble tidligere meldt at Sandberg skulle bli innvandringsminister, men dette stemmer ikke.

Det er ikke kommet meldinger om at det vil bli endringer i næringsministerposten.

Helse- og omsorgsdepartementet:

Det er foreløpig ikke kommet meldinger om at det skjer endringer i Helse- og omsorgsdepartementet. Nåværende statsråd er Bent Høie (H).

Statsministerens kontor:

VG meldte tirsdag morgen at europaminister og SMK-stabsjef Vidar Helgesen (H) skal slutte i sin post. Ifølge NRK skal han mulig ta over som klimaminister, etter Tine Sundtoft.

TV 2 vet at Helgesen skal slutte i sin todelte post som europaminister og stabsjef for Statsministerens kontor. Han skal ikke ut av regjeringen, men får trolig nye oppgaver i regjeringen.

Landbruks- og matdepartementet:

Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) forblir i regjeringen, men skal trolig bytte departement. Det er forventet at hun får større oppgaver i en ny regjeringskabal.

Jon Georg Dale (Frp) blir ifølge VG ny landbruksminister når det onsdag gjøres endringer i regjeringen. Han er i dag statssekretær i Finansdepartementet.

Dermed overtar Dale jobben til Sylvi Listhaug, som ifølge både VG
og Adresseavisen kan bli statsråd med ansvar for asyl og integrering, en post som plasseres i Justisdepartementet.

Klima- og miljødepartementet:

Ifølge NRK skal Tine Sundtoft (H) ikke lenger være klimaminister, en post Vidar Helgesen muligens overtar.

Kulturdepartementet:

Ifølge NRK vil kulturminister Thorhild Widwey (H) ikke fortsette i sin post. Adressa melder at Linda Hofstad Helleland (H) tar over etter Widwey.

Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet:

Det er foreløpig ikke kommet meldinger om at det skal skje endringer i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. Nåværende statsråd er Solveig Horne (Frp).

Forsvarsdepartementet:

Det er foreløpig ikke kommet meldinger om at det skal skje endringer i Forsvarsdepartementet. Nåværende forsvarsminister er Ine Eriksen Søreide (H).

Kommunal- og moderniseringsdepartementet:

Det er foreløpig ikke kommet meldinger om at det skal skje endringer i kommunal- og moderniseringsdepartementet. Nåværende kommunalminister er Jan Tore Sanner (H).

Kunnskapsdepartementet:

Det er foreløpig ikke kommet meldinger om at det skal skje endringer i Kunnskapsdepartementet. Nåværende kunnskapsminister er Torbjørn Røe Isaksen (H).

Utenriksdepartementet:

Utenriksminister Børge Brende (H) blir sittende.